LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför har inte Lasse Berghagen begravts förrän nu – 7 månader efter hans död

13 maj, 2024 
lasse berghagen med döttrar
Idag den 13:e maj skulle Lasse Berghagen fyllt år.
Dagen till ära har han fått sin viloplats vid en minneslund – men hur kommer det sig att han inte begravts förrän nu?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns vi Hans WahlgrenBrand logo
Så minns vi Hans Wahlgren

Detta är något som hans dotter Malin Berghagen skriver om på sin Instagram – och i samma inlägg avslöjar hon att hans urna blivit gravsatt idag.

”Nu har du fått din viloplats och vi har fått vara med när din namnskylt kommit på plats i minneslunden. ♥️ Grattis på din födelses dag!!! Älskar dig så!!”, skriver hon.

Därför har inte Lasse Berghagen fått en urnsättning tidigare

Så hur kommer det sig att Berghagen fått sin plats vid minneslunden nu, 7 månader efter hans bortgång? På Malins blogg kan man avläsa att de lyssnat på Lasses egna önskemål, som ska ha varit att bli begravd ”i syrenernas tid”.

Annons

Önskemålet uttryckte Lasse i en avskedsintervju med Mark Levengood i Sista ordet. Programmet går ut på att olika kändisar blir intervjuade, med ett löfte om att det inte får sändas förrän personen i fråga har gått bort. Intervjun med Lasse spelades in drygt ett år innan hans bortgång.

Mark och Lasse i programmet Sista ordet.
Mark och Lasse i programmet Sista ordet. Foto: Viaplay

Malin skriver på sin blogg om anledningen till att ursättningen blev nu i maj:

”Så fick vi det där mejlet om att urnsättningen var klar. Och att det nu var dags för att få ditt namn på minnesplatsen på kyrkogården. Vi var alla överens om att det skulle ske under tiden mellan hägg och syren som du älskade. Dessutom önskade du ju i Marks program att få bli begraven i syrenernas tid. Vi bad att det skulle ske nära din födelsedag som är idag den 13 maj för att vara någorlunda säker på att fånga in syrenerna. Men våren har varit kallare än vanligt så några syrener såg vi inte av men när jag tänker efter… blommar inte dom i juni pappa?”

Så valdes viloplatsen: ”Nära din älskade saluhall”

Malin skriver vidare att de valde en kyrkogård på centrala Östermalm, då Lasse själv ofta gick dit och då han gillade att besöka Saluhallen som ligger ett stenkast från kyrkan.

Annons

”Och vi hade också bestämt att din plats där vi skulle får ”träffa dig” var i Stockholm och vid den kyrka du själv så ofta gick in i när du bodde här på Sibyllegatan eller under dina stadsvandringar på Östermalm, Hedvig Eleonora kyrka. Mest för att vi alla, familjen, vännerna, kollegorna och fansen skulle kunna gå förbi dig och säga hej när det passade. Kanske sätta sig på sommarkafet ” Stockholm i mitt hjärta” och hänga med dig lite i sommargrönskan. Nära din älskade saluhall.”

”Väldigt känslosamt”

Vidare beskriver Malin hur dagen blev. Det var de närmsta på plats och det hela blev såklart väldigt känslosamt.

”Bara de närmaste i familjen var samlad och det blev allt så väldigt känslosamt för mig. Hela morgonen hade varit i tårar. Dela för att jag om och om igen hade lyssnat på din balls ” Som en doft utav syren” och inte blev det bättre när din plats blev där vid Magnolia trädet, högst upp i raden med ditt namn på minnesplatsen, och jag insåg att jag fortfarande kommer behöva stå lite på tå för att nå upp till dig. Så vackert på något sätt. ”

Annons