LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Dystra beskedet chockar – Lotta Engberg drabbad: ”Brådskande”

13 maj, 2024 
Loke Westberg
Tommy Holl/TT
Lotta Engberg har blivit en välkänd figur i de svenska hemmen, speciellt genom programmen Lotta på Liseberg och Bingolotto.
Nu har den folkkära artisten åkt på ett rejält bakslag...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Både Leif ”Loket” Olsson och Ingvar Oldsberg har framgångsrikt lett det omåttligt populära Bingolotto.

Men sedan ett par år tillbaka har programledaren varit den folkkära artisten Lotta Engberg, 61, som skött uppdraget med bravur. Sedan Stefan Odelbergs, 49, avhopp 2023 har hon fått sällskap av komikern Daniel Norberg, 34, i programledarrollen.

Utöver Bingolotto har hon även varit huvudperson för TV4:s Lotta på Liseberg, som sändes i tio säsonger fram till och med förra året. Denna sommaren blir alltså den första på ett decennium som programmet inte kommer att sändas.

Lotta Engberg lanserade klädmärke förra våren

Det är dock inte bara i tv-rutan som Lotta Engberg är aktiv. Under våren förra året släppte hon sin första kollektion av det egna klädmärket med samma namn som huvudpersonen.

Varumärket finns att köpa hos utvalda återförsäljare, bland annat kedjan Sandströms och Desam Fashion Group.

Annons

”Klänningar som speglar Lottas personliga stil står i fokus, där passformen är utformad för att framhäva den kvinnliga siluetten. Plaggen finns i underbara mönster och färger som får en att känna sig bekväm och glad när man bär dem”, skriver den sistnämnda på deras sajt om varumärket.

Lotta Engberg är ett av tre varumärken som Desam Fashion Group haft ett nära samarbete med, fram tills nu.

Återförsäljare av Lotta Engberg i konkurs

Nu har nämligen bolaget, med Lotta Engberg som affischnamn, ansökt om konkurs. Det offentliggjordes under måndagsmorgonen.

För Hänt berättar nu konkursförvaltare Johan Norén att man är på jakt efter en ny ägare som kan ta över Desam Fashion Group, och som då förhoppningsvis kan fortsätta sälja Lotta Engbergs kläder.

– Arbete med att försöka hitta en köpare till hela rörelsen pågår. Det är för tidigt att säga något om resultatet av det arbetet, säger han.

Och det är tydligt att både butiker och tillverkare, däribland Lotta Engberg, påverkas av konkursen.

Hur bråttom är det med att någon tar över verksamheten?

– Det är naturligtvis brådskande. Både butikerna men också tillverkarna behöver få klarhet i vad som händer med beställningarna inför hösten, säger Johan Norén.

Hänt har sökt Lotta Engberg för en kommentar.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons