LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför gifte sig inte Hanna Hedlund och Martin Stenmarck förrän 2016

11 apr, 2021 
AvLovisa Ström
Martin Stenmarck & Hanna Hedlund
Hanna Hedlund och Martin Stenmarck var tillsammans i nästan 20 år innan de valde att gifta sig. Nu berättar Hanna hur det kommer sig att de tillslut valde att säga ja till varandra efter så många år.
Annons
Hanna Hedlund och Martin StenmarckBrand logo
Hanna Hedlund och Martin Stenmarck

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har varit ett par i över tjugo och har tillsammans barnen Ida, Saga och Love. Men trots att de varit tillsammans i över två decennier har de bara varit gifta i knappt fem år. Nu berättar Hanna hur det kommer sig att de tillslut valde att gifta sig år 2016.

Därför valde Hanna Hedlund och Martin Stenmarck att gifta sig 2016

När de valde att säga ja till varandra år 2016 var det inte första gången ett bröllop hade kommit på tal. Hanna hade nämligen friat till Martin redan år 2012 och även tackat nej till hans frieri tidigare. I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu vad det var som fick de att tillslut komma till skott.

– Det låter ju helt hemskt. Men jag tror att det var för att min pappa gick bort 2016, säger hon innan hon fortsätter:

– På begravningen såg jag hur viktigt det var att ha en process för sorgen, och i det så väcktes något. Vi samtalade mycket, och fick ett behov av att ha en ceremoni också för kärleken. Det kändes som att det var viktigt att befästa vår familj, och vi hade både begravning och bröllop under samma år.

Annons

Så har de klarat sig igenom det tuffa året tillsammans

Och i ett äktenskap går man igenom både toppar och dalar tillsammans - något som Hanna och Martin fått testa på det senaste året.

I början av förra året, när allt började stängas ner, beskriver Hanna nämligen som en väldigt turbulent tid. Men trots det lyckades de tillslut finna ro i situationen och på något sätt se det positiva i det.

– Man fick lära känna sig själv hur man fungerar i en fritt fall-situation i livet. Jag tycker jag lyckades hålla huvudet ovanför vattenytan och se det positiva: Man fick mer tid med barnen, och jag har till exempel nästan aldrig varit ledig och hemma, säger hon innan hon fortsätter:

– Sen är vi bra på att vara lediga tillsammans, på att leva på lite, och göra ingenting. Men vi fungerar nog väldigt olika: Han är en sån som sitter och skriver på låtar och inte behöver någon annan för att komma vidare. Jag är en ensemblemänniska som vill ha mitt sammanhang. Men det har fungerat väldigt bra, och båda uppskattar att det har varit lättare att vara närvarande föräldrar.

Annons