LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför gick Jenny Alversjö och Patrik Larsson skilda vägar – efter 10 år som gifta

28 aug, 2021 
Lovisa Ström
Jenny Alversjö & Patrik Larsson
År 2017 gick Jenny Alversjö och exmaken Patrik Larsson skilda vägar efter över tio år som gifta.
Nu berättar programledaren vad det var som ledde till det beslutet.
– Det är okej att sluta älska någon, säger hon.
Annons
5 saker du vill veta om Jenny Alversjös liv och karriärBrand logo
5 saker du vill veta om Jenny Alversjös liv och karriär

Jenny Alversjö är en av Sveriges främsta programledare och syns bland annat i TV4:s populära program Nyhetsmorgon. Men för snart två år sedan drabbades hon av det ofattbara, nämligen en stroke. Tiden efter var tuff men vid hennes sida stod kärleken Anders Bernunger. I en intervju med Amelia berättar hon om det fin stödet.

– Han fick ju se alla sidor av mig ganska direkt. På sätt och vis är jag glad för det nu, för vi kom varandra oerhört nära. Han har sett mig i mitt sämsta skick och älskar mig ändå, visst är det härligt?, säger hon.

Men innan Jenny träffade Anders var hon gift med tidigare maken Patrik Larsson. Nu berättar hon om relationen och vad det var som gjorde att de tillslut bestämde sig för att gå skilda vägar.

Därför gick Jenny och Patrik skilda vägar

Jenny och Patrik gifte sig år 2006 och har barnen Olivia och Leo tillsammans. År 2016 valde de att förnya sina äktenskapslöften men bestämde sig för att gå skilda vägar bara ett år senare.

Annons

– Jag tror att livet hände. Vi hade varit tillsammans i nästan 20 år och växte ifrån varandra. På engelska säger man ”you fall in and fall out of love”. Jag tycker att det är fint. Det är okej att sluta älska någon också, förklarar Jenny på frågan vad som hände.

Men en separation är sällan enkel och med barn inblandade blir det sällan lättare. För Amelia berättar Jenny att det därför tog väldigt lång tid för henne att acceptera att de faktiskt hade kommit till den punkten.

– Lång tid, för man vet ju också vad insikten leder till. Jag tror inte det är ovanligt att kvinnor sätter alla andras känslor framför sina egna, jag gjorde det under en ganska lång period, men så länge man är medveten om vad man gör är det okej, säger hon.

Jenny om relationen med barnen efter skilsmässan från Patrik

Men tillslut kände Jenny att livet är för kort och att det därför inte fanns någon mening med att dra ut på det något mer. Och när beslutet väl var taget var barnen så pass stora att Jenny aldrig behövde känna den stora varannanveckas-tomheten.

– När barnen blir större lever de ändå sina liv och är inte hemma jämt. Dessutom är det lättare att träffa stora barn även när det inte är min vecka, förklarar hon innan hon berättar vidare att hon kände att det var dags att prioritera sina egna känslor:

– Ja, plötsligt hörde jag mig säga inför barnen att nu tänker jag göra det här för att jag vill.

Annons