Därför gick Biggest loser-Micke upp i vikt: "Det klipptes bort"

Därför gick Biggest loser-Micke upp i vikt: "Det klipptes bort"

Michael Fridebäck chockade alla i kvällens "Biggest loser" när vågen visade att han gått upp 1,6 kilo på en vecka. Nu berättar han sanningen som aldrig visades i tv. - Jag drabbades av en allergichock, säger han till Hänt.

För ett par veckor sedan chockades både deltagarna och tränarna i ”Biggest loser – nu eller aldrig” när Pontus Björlund, 26, inte bara misslyckats med att gå ner i vikt, utan i stället också hade gått upp 0,4 kilo. Men i kvällens avsnitt blir reaktionerna ännu kraftigare.

När deltagaren Michael Fridebäck, 46, går upp på vågen för att få sin dom stannar den på plus 1,6 kilo. Viktuppgången får både Micke själv, men också deltagarna, tränarna och programledaren Anna Brolin, 37, att tappa hakan.

– Det var panik i hela kroppen. Jag var chockad, precis som alla andra. Jag tänkte “vad fan har hänt, vad har jag gjort för fel?”. Det borde vara en fysisk omöjlighet att gå upp i vikt. Jag rannsakade mig själv, men jag hade inte ätit annorlunda eller något. Jag hade myglat lite med träningen, men inte mycket, säger Michael Fridebäck till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Biggest loser-tränaren Mikael blir pappa: ”En överraskning”

Men vad tittarna aldrig fick se var att Michael samma vecka, bara några dagar innan invägningen, drabbades av en allvarlig allergichock. Deltagaren tvingades därför äta kortisontabletter, en medicin som bland annat kan göra att man samlar på sig mycket vätska i kroppen, enligt 1177.se.

– Det var min andra allergichock inne på slottet. Första gången, bara någon vecka tidigare, fick jag åka in akut med ambulans till Enköpings lasarett och stanna där. Det visade sig att jag var allergisk mot koriander. Jag såg för jävlig ut, jag svullnade upp i hela ansiktet och om fingrarna och tårna. Jag var svullen i hela kroppen, säger han och fortsätter:

– Den här gången behövde jag inte åka in, men i stället proppade jag mig full med kortison. Jag hade en massa kortisontabletter som jag åt i fem dagar innan invägningen, som gjorde att jag samlade på mig en del vätska i kroppen.

Det här får ju tittarna inte se i programmet?

– Nej, man får inte se det, de visar inte det. De har klippt bort det. I stället har de hela tiden bara med när jag säger att “det känns tungt i kroppen” och så blir det en chock när det visar sig att jag har gått upp. Men viktuppgången berodde nog på allergichocken och den tog de inte med i tv, säger Michael.

När Pontus gick upp i vikt menade han att det berodde på att han inte varit på toaletten på en vecka. Hade du några sådana problem?

– Nej, det var inga problem, mina toabesök funkade bra och jag åt ingen filmjölk som Pontus gjorde. Så det kan jag utesluta. Det var koriandern som var boven i dramat, säger han.

LÄS OCKSÅ: Deltagarna hittade kärleken i ”Biggest loser”: ”Jättesöt”

Biggest loser – nu eller aldrig” sänds måndagar och tisdagar 21.00 i Sjuan.

Foto: Sjuan

FRÅN FÖRSTASIDAN