LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Siw Malmkvist i Så mycket bättre – TV4:s svar

06 nov, 2021 
Siw Malmkvist
I lördagens avsnitt av Så mycket bättre försvinner plötsligt Siw Malmkvist.
Men vad hände egentligen? Nu ger TV4 svar!
Annons
Så långa är årets deltagare av ”Så mycket bättre”Brand logo
Så långa är årets deltagare av ”Så mycket bättre”

Siw Malmkvist är i år en av deltagarna i Så mycket bättre. Men tittarna fick inte se henne i många avsnitt. Efter bara två avsnitt lämnar den populära sångerskan programmet.

Hon hann bara tolka en låt – vilket blev Thomas Stenströms populära hit Slå mig hårt i ansiktet. I programmet erkänner Siw att hon aldrig hört låten innan eller ens visste vem Thomas var.

– Jag hade aldrig någonsin hört låten, och visste inte vem du var. Ingen susning, säger Siw till Thomas inför tolkningen.

Siw Malmkvist tolkning av Slå mig hårt i ansiktet

Hon hyllade samtidigt låten och berättade hur och varför hon gjort om den.

– ”Slå mig hårt i ansiktet”. Det är en medryckande låt, helt klart. Jag har valt att ändra texten. Nu handlar den om samma sak, fast inte om att slåss utan att smeka i stället. Texten passar i alla fall mig bättre, säger Siw.

Därför fick Siw Malmkvist lämna Så mycket bättre

Men nu är alltså Siw försvunnen helt plötsligt när det vankas middag – detta på grund av sjukdom. TV4 berättar för Hänt om vad som hände i somras när programmet spelades in.

Annons

”Ja, det var ett förkylningsvirus som satte sig på halsen gjorde att Siw inte kunde sjunga och med smittorisken hade det kunnat få för stora konsekvenser”, skriver Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, i ett mejl.

Siw Malmkvist: ”Taggtråd i halsen”

I en intervju med Allas har Siw själv berättat om sjukdomskampen och hur hon mådde då.

– Jag hade taggtråd i halsen alltså. Åh, det gjorde så ont, så ont! Vi kom överens om att skippa mig för tänk om jag skulle smitta allihop! Då blir det ju ingenting av programmet! Jag åkte bara en halv dag i förväg, men det innebar att jag inte fick sjunga min sista tolkning så den får ingen vare sig se eller höra.

FOTO: TT

Annons