Därför försvann Samir Badran från sociala medier – berättar sanningen

Samir Badran

Samir Badran uppdaterar knappt något på sina sociala medier längre.
Nu berättar han den verkliga anledningen bakom beslutet.
Svenska kändisars val av unika barnnamn
Slå på ljud

Samir Badran har trappat ner tempot på det mesta de senaste två åren. Detta efter att han 2018 berättade att han känner av utmattnings-symptom.

Sedan genombrottet i Paradise hotel 2013 har han även hunnit att bilda musikduo med Viktor Frisk, Samir & Viktor, som gjort stor succé. De har tävlat tre gånger i Melodifestivalen och turnerat över hela landet, vilket till sist verkar ha haft sitt pris.

På Instagram skrev han då:

”Jag har stressat, festat, sovit dåligt, pressat mig själv till max, ätit dåligt, druckit mycket alkohol och levt utan någon som helst tanke på hälsa under stor del av mitt liv”

”Det snurrar i mitt huvud, min syn försämras konstant, jag har myrornas krig i mitt synfält (sök visual snow på youtube), jag har börjat få självmordstankar.”

Kunde inte vara ensam

I inlägget skrev Samir att han inte kände sig ensam, men att tankarna åt upp honom ifall han var ensam och inte höll sig sysselsatt.

”Så fort jag blir ensam är det som att jag blir attackerad. Det är som att min kropp och mitt psyke vill trycka ner mig och ju mer jag kämpar emot, ju värre blir det”.

Därför tog han paus från sociala medier

Samir har sedan han märkte av symptomen börjar trappa ner på sitt sociala medier-användande, då han märkte att det påverkade honom negativt. I en intervju med Aftonbladet berättar han nu varför han tagit en paus från bland annat Instagram.

– Sociala medier-världen är alltid en kamp om den som ska vara högst uppe på toppen. Jag tröttnade. Efter att jag själv strävat så länge efter det här: ”Jag vill hamna på toppen, jag vill bli bäst”, så kände jag att jag inte fann någon glädje i att klättra mer. Jag kände att jag bara stod och trampade. Det kändes fejk.

Han har även märkt av resultat av pausen.

– Hundra procent. Jag känner att jag inte längre jagar. Jag vill göra grejer som jag genuint älskar och brinner för. Jag gjorde grejer som jag tyckte var jävligt kul, som musiken. Men jag kände att jag gjorde det för bekräftelse.

Stora livsförändringen

Samir säger till tidningen att han gjort stora förändringar sedan utbrändheten 2018.

– Jag tar hand om hälsan mer. Jag gör grejer jag tycker är kul. Hänger med polare, såna som jag haft hela mitt liv. Chillar hemma, spelar spel, kör padel, tränar, pluggar. Lever ett mer normalt liv. Jag mår faktiskt mycket bättre av det än att hela tiden sträva efter att folk ska säga: ”Fan vad grym du är”, eller att jag ska tjäna massa pengar.

– Jag bryr mig inte om pengar, och jag bryr mig inte om kändisskap längre. Jag vill må bra och jag känner att jag är på rätt väg nu, säger han.

LÄS MER: Samir Badran och Julia Sundquists nya barnbesked

LÄS MER: Julia Sundquists kärleksord till fästmannen Samir Badran

FRÅN FÖRSTASIDAN