LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvann proffsdansaren Annika Sjöö från Let's dance

17 apr, 2021 
Annika Sjöö
Proffsdansaren Annika Sjöö var under flera års tid en av dansarna i Let's dance.
Dessutom kammade hon hem hela vinsten år 2009 tillsammans med strongman-utövaren Magnus Samuelsson.
Nu berättar hon för Hänt varför hon inte dansar i programmet längre.
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Annika Sjöö, 40, är en proffsdansare som under tre säsonger deltog som dansare i Let's dance. Första gången hon deltog i programmet var år 2007, då dansade hon tillsammans med Tobbe Blom, känd som Tobbe Trollkarl, de två slutade på en andraplats. År 2008 var det dags igen. Då parades Annika ihop med speedwayföraren Tony Rickardsson och även de slutade på en andra plats.

År 2009 deltog Annika i tävlingen igen och då gick det faktiskt hela vägen, då hon kammade hem vinsten tillsammans med danspartnern och starke-mannen Magnus Samuelsson. År 2015 ställde Annika upp i Let's dance 10 års jubileum, och dansade med Magnus igen, men det var sista gången vi fick se henne i sammanhanget. Hur kommer det sig att Annika Sjöö försvann från tävlingen och kommer hon någonsin göra en comeback i Let's dance?

Därför försvann Annika Sjöö från Let's dance

Förutom att titulera sig som proffsdansare så är Annika radiopratare och hälsoinspiratör. Du minns väl att hon var kostexpert och programledare i Du är vad du äter, där hon hjälpte folk med kost och träning.

Annons

När Hänt når Annika om frågar varför hon försvann från Let's dance blir svaret att hon fick barn.

”Jag fick barn! Min son Kelvin föddes 2010 så efter det fick livet andra prioriteringar och eftersom jag bor i Göteborg blir det lite svårare med Let’s Dance i Stockholm!”

Annika berättar samtidigt att hon inte har slutat dansa.

”Hela förra året blev mitt vardagsrum mitt dansgolv då jag dansade med olika företag via zoom! Numera har jag dans som träningsform utan tävling.”

Annika Sjöös framtidsplaner – firar 10-årig bröllopsdag med maken

Annika vill fortsatt satsa på sin roll som radiopratare och håller just nu på med olika evenemang för kvinnor.

”Jag hoppas kunna dra igång med mina härliga tjejevent Boozt igen med 300 fantastiska kvinnor på Falkenbergs strandbad! Och även våra träningsresor! Vill utvecklas i min roll som radiopratare.”

Dessutom firar Annika och maken 10-årig bröllopsdag i år, hon beskriver även att livet rullar på och att hon är tacksam för sitt jobb på radiostationen Mix Megapol.

”Livet rullar på! Är väldigt glad över mitt radiojobb och i år firar jag och min man 10-årig bröllopsdag”, avslutar Annika Sjöö.

FOTO: Karin Törnblom/TT // Maja Suslin / TT

Annons