Därför flyttar inte Jill Johnson och pojkvännen Mattias Elg ihop

Jill Johnson, Mattias Elg

Jill Johnson fann kärleken i Mattias Elg när hon var mitt uppe i ett sorgearbete.
Idag är de hur lyckliga som helst ihop – men det finns ett hinder som gör att de inte har flyttat ihop.

Jill Johnson, 48, tillbringade 20 år ihop med Håkan Werner, 58, innan de 2017 valde att gå skilda vägar. Tillsammans har de barnen Havanna, 16, och Bonnie, 10.

Skilsmässan kom att bli en tung historia för Jill, som hade tillbringat nästan halva sitt liv med Håkan. Tiden efter det valde hon därför att sörja på sitt eget sätt och tillåta sig själv vara ledsen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

BESLUTET Därför visar inte Bianca Phillipe längre

Jill Johnsons kärlekslycka med Mattias – efter skilsmässan

Redan året efter uppbrottet klev en ny man in i bilden. Det visade sig att psykologen Mattias Elg, 45, kommit in i countrysångerskans liv och förgyllt hennes tillvaro.

– Mattias skrev till mig i en tid där jag för första gången på ett år tittade i min telefon. Jag hade haft ett sorgeår efter separationen, jag trodde aldrig att jag skulle bli glad igen, säger Jill till Amelia och fortsätter:

– Jag menar, jag springer inte på krogen och jag var också lite trygg i insikten att jag hade fått leva i ett långt äktenskap. Men när han skrev till mig och berättade att han reflekterat över min person i tv-programmet Jills veranda, så var det någonting som fångade mig.

Jill tyckte då att Mattias verkade intressant, men med tanke på skilsmässan kände hon sig inte redo för en ny relation till en början. Efter ett par meddelanden fram och tillbaka bestämde sig Jill Johnson för att ge kärleken ännu ett försök och sedan dess har de hållit ihop.

Därför bor inte Jill och Mattias ihop

När coronapandemin blev ett faktum bestämde sig Jill och Mattias för att sadla om och plugga till sommelier. De har med andra ord en hel del liknande intressen och delar även passionen för padel.

Idag bor Jill på lite olika platser runtom i Sverige. Hon har ett hus i Ängelholm, en lägenhet i Borås och en annan i Stockholm. Mattias bor uppe i Östersund med sina barn. Nu berättar Jill varför hon och Mattias Elg valt att inte flytta ihop.

– Utmaningen för oss är att vi har barn 100 mil ifrån varandra och att vi måste resa för att ses. Det är så klart jobbigt att bryta upp då var och en ska hem till sina barn, men vi har en lägenhet ihop i Stockholm – och samtidigt kan jag tycka att det är fint att få längta efter någon. Vuxenlängta, säger Jill Johnson till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Jill Johnsons insikt om familjelivet med Mattias Elg

LÄS OCKSÅ: Så är relationen mellan Jill Johnson och Danny Saucedo idag

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT