Därför ersätter Casper Janebrink Stefan Odelberg under Bingolottos nyårssändning

Casper Janebrink och Lotta Engberg

Lotta Engberg leder Bingolottos nyårssändning ihop med Casper Janebrink.
I en intervju med Hänt avslöjar nu Arvingarna-sångaren varför Stefan Odelberg bytts ut under årets sista kväll.

Lotta Engberg, 57, och Stefan Odelberg, 46, har sedan i höstas styrt skutan i TV4:s Bingolotto. Duon har programlett både tillsammans och i sär. Under den traditionella uppesittarkvällen syntes de båda i rutan och det kom att bli en stor succé.

Lotta Engberg och Stefan Odelbergs privata relation

Stefan har tidigare berättat för Hänt om glädjen över att arbeta med Lotta. Det är inte bara en trygghet att ha henne som kollega utan Stefan och Lotta är även bra vänner privat, utanför inspelningarna.

– Vi har det riktigt kul. Vi är vänner och delar nästan allt, sa Stefan till Hänt under hösten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Bingolotto-duon träffades redan för många år sedan då de medverkade i en Diggiloo-turné och sedan dess har deras vägar korsats flertal gånger.

Men inför Bingolottos nyårssändning är det inte längre Stefan som väntas stå bredvid Lotta och läsa bingonummer eller gratulera till bil-vinster. Istället är det Lotta och Casper Janebrink, 50, som leder nyårs-bingot ihop. Casper har flertal gånger gästat Bingolotto och senast under uppesittarkvällen fick tittarna se honom uppträda i programmet.

Casper Janebrink om nya rollen i Bingolotto - därför saknas Stefan Odelberg

LÄS MER: Casper Janebrink om hustrun Helenas sjukdomskamp

När Hänt når Arvingarna-sångaren Casper berättar han om förväntningarna inför det stora uppdraget.

– Det är en ära att få vara med och leda det tillsammans med Lotta. Det ska bli jätteroligt och en häftig upplevelse att få prova på att stå i ett så stort program också. Det passade jättebra i de här tiderna då man ändå inte kan gå ut och fira nyår och festa med många. Så då kände jag att då kan familjen få vara hemma i lugn och ro medan jag arbetar, säger Casper.

Artisten tillhör som sagt inte den vanliga Bingolotto-duon så hur kommer det sig egentligen att det är han som avslutar årets sista sändning, istället för Stefan?

– Jag tror att det var så här att Stefan hade önskemål om att få vara ledig. Då tänkte de på mig och jag tänkte att det kan ju vara kul att hoppa in och hjälpa till där, säger Casper som även avslöjar att diskussionen pågått ett bra tag:

– För några år sedan gjorde jag ett Bingolotto-program, då jag hoppade in som vikarie för Ingvar Oldsberg. Och då sa jag till produktionen att det här var kul, det här gör jag gärna om igen. Det har väl funnits kvar lite grann hos dem att jag har haft intresse för det där. Så nu dök frågan upp och jag sa självklart.

Nyårsbingot i Bingolotto sänds torsdag 31 december med start 20.00 i TV4.

LÄS OCKSÅ: Ullared-Morgan Karlsson om relationen till Ola-Conny efter sprickan

LÄS OCKSÅ: Loa Falkman hoppar av Ica-reklamen - plötsliga beskedet