LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför döpte Sanna Nielsen sonen till Gibson – sanningen om namnvalet

06 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Joakim Ramsell, Sanne Nielsen
Förra året fick musikerparet Sanna Nielsen och Joakim Ramsell sin första son, Gibson.
Nu avslöjar Sanna varför de döpte sonen till just Gibson.
Annons
Därför vill inte Sanna att sonen Gibson ska synas offentligtBrand logo
Därför vill inte Sanna att sonen Gibson ska synas offentligt

Popsångerskan Sanna Nielsen, 38, påbörjade sin karriär redan som sjuåring när hon medverkade i olika talangjakter. Sångerskan syns ofta både på scenen och i tv-rutan i olika programledarroller. Sedan 2008 är hon tillsammans med gitarristen Joakim Ramsell och förra året fick de sonen Gibson, 1, tillsammans.

Sanna Nielsen om att bli mamma: "Storm av lycka"

Under hela sommaren 2021 ledde hon i sedvanlig ordning Allsång på Skansen, men i övrigt höll hon ganska låg profil när det kom till privatlivet. Sanna valde att inte prata offentligt om graviditeten, hon ville bland annat inte berätta om vilket datum bebisen väntades komma eller vilken månad hon var i.

I oktober 2021 föddes sonen Gibson. Vid tiden berättade sångerskan om känslorna kring att bli förälder till Amelia.

Annons

– Att bli mamma är en sådan storm av kärlek. Det är en vilja att Gibson ska må bra, men också ett ansvar. Att behöva lära sig hans behov. Jag googlar allt. Det finns ju ingen manual när man kommer hem från förlossningen. Hur tar man hand om en bebis? När vi kom hem ställde vi bilbarnstolen på bordet. ”Han sover nu. Vi låter väl honom sova, så får vi se vad som händer när han vaknar?” ”Varför skriker han nu? Jaha, han har ätit men har kanske ont i magen?”, säger Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen om namnvalet till sonen

Både Sanna och Joakim är som tidigare nämnt, båda musikaliska och har gjort sig en karriär av sina talanger. När de skulle välja namn till sin nyfödda son föll valet på något som klingar musikaliskt.

Annons

Under tisdagen fick Kristianstadsbladets läsare chansen att ställa sina frågor till artisten och då var det en nyfiken läsare som ställde frågan om hur tankarna gick när paret valde namnet Gibson på sin son. Gibson är nämligen Joakims favorit-gitarrmärke.

"Vi är ju en musikerfamilj, och ja vi älskar Gibson som gitarrmärke också. Vi funderade på om han skulle få Fender och Taylor som mellannamn också, men då hade det nog blivit lite kaos.", skriver hon och fortsätter:

"Men vi tänkte framför allt att Gibson var ett passande namn till vår Gibson. När han kom var han en liten Gibson, och nu är det framför allt ett namn på honom, inte på en gitarr för oss."

Avslutningsvis skriver hon att namnet Gibson var hennes idé.

"Och jag ska vara noga med att säga att det var jag som hade som förslag att Gibson skulle heta det, inte Jocke."

Hänt har sökt Sanna Nielsen för en kommentar.

FOTO: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Annons