Därför bor inte Carola med kärleken – kravet på Jimmy

Därför bor inte Carola med kärleken – kravet på Jimmy

Carola Häggkvist och pojkvännen Jimmy Källkvist har varit ett par sedan 2014 – men än så lever de som särbos. Om Carola ska flytta ihop med Jimmy har hon ett krav. – Det är självklart, säger hon om sitt krav på Jimmy.

Schlagerstjärnan Carola Häggkvist, 51, är aktuell med en ny låt som är planerad att framföras på Världens barn-galan. Låten har hon skrivit tillsammans med kärleken Jimmy Källqvist, 47, och det är en kärlekshyllning till hennes barn.

– Det var härligt att känna den där lyckan av att en låt växer fram tillsammans. Det var eufori i studion, berättar Carola för Expressen om att arbeta tillsammans med Jimmy.

Låten komponerade paret ihop i deras gemensamma hus i Sydafrika – men i Sverige lever de som särbos.

– Vi har i princip bara ett gemensamt hem och det är på andra sidan planeten och där är vi ju inte så ofta, berättar hon och fortsätter:

– Det har bara blivit så. Man kan säga det på ett humoristiskt sätt, att jag har för mycket saker hemma hos mig. Jag vill inte ha det för fint samtidigt som han är lite mer pedant än jag och tycker att det är skönt att komma hem till sig där det är ordning och reda. Det handlar om hur vi ska få ihop våra livsstilar. Jag tror att det bästa vore att i så fall starta från början och skaffa ett nytt ställe.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Trots att Carola och Jimmy valt att leva i olika hem så är kärleken till varandra stor, och tvivlar på den gör hon inte. Men om Carola en dag ska flytta ihop med Jimmy så har hon ett krav – ett ring på sitt ringfinger.

– Bor vi ihop så har jag lust att förlova mig. Om jag flyttar ihop med någon vill jag vara förlovad. Det är självklart, men det är klart, jag har definitivt blivit lite försiktig. Sedan skulle det vara fantastiskt att göra det för barnens skull.

Men gå ner på knä får Jimmy göra, och inte hon, menar Carola.

– Det är klart att en tjej kan fria men vad tusan ska vi göra allt? Vi tjejer är ju värsta projektledarna i det mesta? Någonting måste väl grabbarna göra. Men jag tror att han väntar på rätt läge, han vet nog att vi måste hamna någonstans där vi möter varandra ännu bättre. Det är inte omöjligt men vi är inte riktigt där ännu.

Carola Häggkvist och pojkvännen Jimmy Källqvist är numera särbor.

Tidigare har hon varit gift med Runar Sörgaard. De gifte sig 1990 i Uppsala i Livets Ords kyrka. 

Carola med sonen Amadeus och dottern Zoe från 2013.

Carola slog igenom i Melodifestivalen med låten "Främling" 1983. Då vann hon hela schlagerkalaset. 

1991 vann hon Melodifestivalen med legendariska låten "Fångad av en stormvind". 

Den som fångat henne med en stormvind är kärleken Jimmy. 

Carolas största ögonstenar i livet är sonen Amadeus och dottern Zoe.

Carola Häggkvist och Jimmy Källkvist på Polarpriset 2016.

LÄS OCKSÅ: Christer Björkmans hårda ord om Carola: ”Alltid krävande”

LÄS OCKSÅ: Carolas bild med pojkvännen gör succé hos kändisarna: ”Ljuvligt”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN