LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Björkmans hårda ord om Carola: "Alltid krävande"

29 sep, 2017 
Lina Arvidsson
Carola Häggkvist får sig en rejäl törn i Christer Björkmans bok "Generalen". – Det är ingen vanlig och enkel tjej, inte alls, skriver Christer Björkman.
Annons

Christer Björkman skräder inte orden i sin självbiografi ”Generalen”. Titeln syftar på Christers roll som melodifestivalgeneral och i boken berättar han om sitt arbete med Melodifestivalen.

Carola Häggkvist, 51, får sig en känga av Christer Björkman när han i boken berättar om vad han egentligen tycker om stjärnan. Christer menar att hennes röst är bra, men att musiken är ointressant.

Det är ingen vanlig och enkel tjej, inte alls. Efter alla år vet jag fortfarande inte hur hon egentligen tänker eller fungerar. Hon är en gudabenådad sångerska – i allra högsta grad och utan tvekan. Trots det lämnar hon mig musikaliskt, måste jag erkänna, i det närmaste oberörd. Jag tycker mycket lite av det hon gjort är intressant“, skriver Christer Björkman i boken.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Carola Häggkvist har tävlat i Melodifestivalen många gånger och därför har hon och Christer Björkman tillbringat mycket av sin arbetstid tillsammans. I boken beskriver han henne som “krävande” och som en rejäl utmaning att handskas med.

Annons

“Att handskas med Carola är … ja, vad ska jag säga? Att kalla det ”en utmaning” vore en rejäl underdrift, om man säger så. Hon ger dig händerna fulla i alla bemärkelser och upphör aldrig att överraska. Hon är alltid krävande, aldrig tråkig. Å ena sidan ett superproffs, rutinerad som få, men å andra sidan fortfarande lite av den där storögda, naiva sextonåringen som en gång slog igenom i kycklinggul sparkdräkt och efteråt kramade sin bibel i kulisserna”, skriver Christer Björkman.

Han menar också att en orsak till svårigheterna att arbeta med sångerskan är att hon är styrd av sina känslor.

“Carola är som ett kärnkraftverk när hon väl bestämt sig, men innan hon har hittat dit är hon fruktansvärt svår att manövrera på grund av att hon är så känslostyrd, passionerad och nyckfull”, skriver Christer Björkman i boken “Generalen”.

Bilder från Carola Häggkvists liv:

Foto: IBL

Annons