Därför är Tilde de Paula med i nya Beckfilmen

Tilde de Paula Beck-filmen

I fredags hade den nya Beck-filmen Den förlorade sonen premiär, och där kunde man skymta Tilde de Paula i en scen.
Nu berättar filmens huvudrollsinnehavare Jennie Silfverhjelm hur det kommer sig att TV4-profilen är med.

Under hösten stod det klart att fyra nya Beck-filmer snart skulle släppas och alla kriminalälskare runt om i landet fullkomligt jublade av glädje. Sedan dess har tre av dessa filmer haft sin premiär, och i fredags var det äntligen dags för den sista.

Filmen heter Beck – Den förlorade sonen, och i samband med premiären gästade filmens stora stjärna Jennie Silfverhjelm Efter fem för att prata om sin medverkan.

– Det är en typisk Beck-film. Det fallen har gemensamt är ju att alla på något sätt härstammar från en mänsklig tragedi. Det kan vara heder eller otrohet eller hämnd. Nej, jag tycker man får se den, säger hon om filmen.

Men under intervjun kommer det även fram att TV4:s stora stjärna Tilde de Paula Eby också gör en skådespelarinsats i filmen. Nu berättar Jennie hur det kommer sig att Efter fem-profilen är med.

Jennie Silfverhjelm om sin roll

Även fast det är på senaste tiden som Jennie verkligen har blivit uppmärksammad så är det många år sedan hon gjorde sin skådespelardebut. Jennie har nämligen varit med i stora filmer som Jokern, Wallander och Flickan som lekte med elden och för tre år sedan nominerades hon även till en guldbagge för årets kvinnliga huvudroll efter sin instans i All inclusvie - där hon bland annat spelar mot Suzanne Reuter. Men den här gången spelar hon den hårdhudade kriminalchefen Alexandra Beijer i filmen Beck.

LÄS MER: Ferry Svans ord om kärlekslivet och stödet från Gunde Svan

– Jag har haft ganska stor frihet när jag byggt henne. Jag kan inte riktigt svara på vem hon är för vi har hållit på med det hela tiden. Men hon har ett annat cv än de andra har då hon har jobbat mycket utomlands. Hon har varit i bland annat Jordanien och Syrien, så hon kanske har sett andra saker än de andra har gjort, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag tror också att hon är ganska ensam. Har inga barn och är inte gift och är ganska dedikerad åt sitt arbete. Som de flesta kvinnliga kvinnliga poliskommisarier är som ska gestaltas på film. Mem hon dricker inte så mycket whiskey på kvällen, men det kanske man får skriva in.

Därför är Tilde de Paula Eby med i nya Beck-filmen

Men de som har sett den nya Beck-filmen vet också att Tilde dyker upp en gång. Precis som vi är vana att se henne sitter hon i Efter fem-studion under sin scen, men den här gången är det en fiktiv person hon intervjuar.

– Om man ser filmen så ser man ju att en av huvudrollerna, som spelar en författarinna, blir intervjuad av din kollega Tilde, berättar Jennie för Anna Brolin efter att scenen med Tilde har visats.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Jonas Bane i Beck – Den förlorade sonen

LÄS OCKSÅ: 5 saker du inte visste om Martin Wallström i nya Beck-filmerna