Därför är Marie Serneholt och Fredric Palmqvist inte gifta: ”Inte aktuellt”

MARIE SERNEHOLT, FREDRIC PALMQVIST

Marie Serneholt och Fredric Palmqvist har varit ett par i drygt fyra år. Men de har inte gift sig ännu. Nu berättar Marie hur det kommer sig.
– Helt ärligt inte orkat tänka på bröllop, säger hon i podden Bathinas skilda möten.
0:32

Efter reklamen: Marie Serneholts framtidsbesked om tvillingarna

(0:32)

Marie Serneholt, 38, och pojkvännen Fredric Palmqvist, 37, blev ett par för ungefär fyra år sedan. Det hela började med en första dejt i Stockholm där de gick en promenad. Då vandrade de runt i huvudstaden och pratade i flera timmar och snabbt märkte de att allt kändes väldigt självklart.

Och bara fyra månader senare var Marie gravid.

– Vi var väldigt kompatibla. Jag blev gravid när jag var 34 och födde tvillingarna när jag var 35, säger hon i Bathina Philipsons podd Bathinas skilda möten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Exklusivt
Helena Hyséns nya sambolycka – 12 år efter uppbrottet från Glenn

Marie Serneholt om att få tvillingar: ”Chock”

Marie gästade nyligen Bathinas podd och då berättade hon allt om hur det var att bli mamma till tvillingar. Men det var dock inget hon var beredd på, faktum är att Marie fick sin livs chock när hon fick höra att det var två bebisar i hennes mage.

– Det är mitt livs största chock. Det var inte så att jag hade en jättestor mage från början, men Fredric hade känt på sig att han trodde det var två där inne. Jag bara kände "men gud sluta, säg inte ens det", jag blev nästan irriterad för det finns inte på kartan att jag ska få tvillingar, säger Marie i podden.

Till en början hade Marie svårt att greppa att hon skulle få tvillingar och det tog ett bra tag innan hon började gilla läget.

– Det var som att någon bara drog ner en rullgardin, det var inte alls lyckokänslor från början utan det var väldigt mycket att man tänker hur det ska bli, vad händer om ett barn dör? Så mycket grejer som susar runt i huvudet och man tänker också "hur gör man? Hur tar man ens hand om två barn? Hur håller jag två barn? Hur gör jag när den ena skriker?" Allt det där tänkte jag när jag låg där, säger hon i podden.

Därför är inte Marie Serneholt och Fredric Palmqvist gifta

Men som tur var gick ju allt bra och Marie axlar rollen som mamma alldeles utmärkt.

– Vi började ju i lite o-traditionell ordning. Blev gravida efter fyra månader och sedan så har vi helt ärligt inte orkat tänka på bröllop under de här åren. Men det vore ju väldigt roligt, säger Marie i podden.

När Marie får frågan kring hur hon egentligen ser på att gifta sig med Fredric berättar hon om teorin kring efternamnen.

– Jag drömmer om bröllop absolut, sedan så har det inte känts som att vi har varit där. Liksom planera bröllop mitt under allt det här med småbarnsår och en pandemi på det och alltihop, har inte känts aktuellt. Så vi får se vad framtiden utvisar, men det hade varit trevligt, säger Marie och fortsätter:

– Våra barn har dubbel-efternamn. Men jag tror att, skulle vi gifta oss så blir det nog dubbel-efternamn faktiskt. Jag har lite svårt att göra mig av med Serneholt och Palmqvist är också fint, så det blir nog Palmqvist Serneholt isåfall.

Dr Mikael om livsfarliga händelsen under inspelningen av ”The Island Sverige”

FOTO: Ola Axman/TT, HÄNT

SENASTE NYTT!