Idol 2023 marknadsföring banner

Marie Serneholts avslöjande om gravidlyckan – 3 år efter tvillingarnas födsel

11 feb, 2022 
MARIE SERNEHOLT, FREDRIC PALMQVIST
Marie Serneholt och pojkvännen Fredric Palmqvist blev föräldrar till tvillingarna Philip och Nicholas för tre år sedan. Nu berättar Marie allt om gravidlyckan och hur tankarna gick när hon fick veta att det inte bara var en person i hennes mage.
Annons
Marie Serneholts framtidsbesked om tvillingarna
Marie Serneholts framtidsbesked om tvillingarna

Marie Serneholt, 38, och pojkvännen Fredric Palmqvist, 37, blev ett par för ungefär fyra år sedan. Det hela började med en första dejt i Stockholm där de gick en promenad. De gick runt i huvudstaden och pratade i flera timmar och snabbt märkte de att allt kändes väldigt självklart.

Och bara fyra månader efter att de blivit ett par var Marie gravid!

– Vi var väldigt kompatibla. Jag blev gravid när jag var 34 och födde tvillingarna när jag var 35, säger hon i Bathina Philipsons podd Bathinas skilda möten.

Idag har tvillingarna Philip och Nicholas redan hunnit bli hela tre år gamla och både Marie och Fredric stormtrivs i sitt föräldraskap. Det var något de berättade för Hänt på röda mattan till James Bond – No time to die.

Annons

Marie Serneholt om första ultraljudet: ”Mitt livs chock”

Men nu backar vi bandet och nu berättar Marie om hur det egentligen gick till när hon fick veta att det inte bara var en bebis i magen – utan två!

– Det är mitt livs största chock. Det var inte så att jag hade en jättestor mage från början, men Fredric hade känt på sig att han trodde det var två där inne. Jag bara kände "men gud sluta, säg inte ens det", jag blev nästan irriterad för det finns inte på kartan att jag ska få tvillingar, säger Marie i podden och fortsätter:

– Sedan någon dag innan jag ska på första ultraljudet så säger mamma typ "vad skulle du säga om det är två?". Men, va? Varför skulle det vara det för? Tycker du att jag har en stor mage, eller vi har väl inte det i släkten? Jo men det har vi Marie, vi har det på min mammas sida och där är det ju ärftligt. Men jag tänkte inte så mycket på det ändå när jag skulle kliva in där och göra första ultraljudet. Jag hade mer en känsla av att vad ska jag få se egentligen? Lever barnet där inne? Ser allting okej ut? Vi skulle göra KUB-test samma dag så jag tänkte mer på de grejerna.

Annons

Marie Serneholt om gravidlyckan – 3 år efter sönernas födsel

På det första ultraljudet frågade barnmorskan om det var deras första ultraljud och med en varm ton i rösten frågade hon om Marie och Fredric såg vad hon såg.

– Så när barnmorskan börjar rafsa runt där på magen och frågade om det är första ultraljudet. Så frågade hon "ser ni vad jag ser?" och Fredric bara: "är det två?" "jaa" svarade hon och jag säger "nej?" och blir helt tyst sedan. Jag är så fruktansvärt chockad och blir jätteledsen och rädd. Det var sjukt, säger Marie och fortsätter:

– Det var som att någon bara drog ner en rullgardin, det var inte alls lyckokänslor från början utan det var väldigt mycket att man tänker hur det ska bli, vad händer om ett barn dör? Så mycket grejer som susar runt i huvudet och man tänker också "hur gör man? Hur tar man ens hand om två barn? Hur håller jag två barn? Hur gör jag när den ena skriker?" Allt det där tänkte jag när jag låg där.

Annons

Fredric hade däremot en helt annan reaktion, han såg det som rena rama vinsten.

– Medan Fredric var så här "wow coolt, dubbel glädje, dubbel kärlek, vi har ju önskat två barn". Så det var väldigt skönt att han hade den reaktionen, den fick ju jag sedan, det tog lite tid för mig att landa i att så här blir det, förklarar Marie.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons