Prins Nikolai gör succé i Asien – efter drastiska vändningen

Prins Nikolai gör succé som modell i Hongkong, Asien.
Prins Nikolai hoppade av den för danska kungahuset traditionstyngda militärutbildningen och klev istället upp på catwalken. Nu är han supermodell i Asien och ansiktet utåt för Diors nya kampanj i Hong Kong.
Annons

Hänt kunde nyligen rapporterade om hur danske prins Nikolai, 19, – son till prins Joachim, 49, och grevinnan Alexandra, 54, – tar världen med storm i och med att hans karriär som modell har börjat ta fart. Detta då han pryder omslaget för senaste numret av modetidningen Vogue i Ukraina.

Annons

Det var för ungefär ett år sedan som prins Nikolai gjorde sin första internationella modevisning för designmärket Burberry under London Fashion Week. Sedan dess har karriären tagit ytterligare fart efter att han skrivit modellkontrakt med agenturen Scoop Models och gått på catwalken som modell för märket Dior.

Annons

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Prins Nikolais modellagentur har tidigare sagt att man tror att han väntas få en strålande framtid som modell.

– Precis som alla andra unga modeller tycker han det är roligt att göra visningar. Han är ung och det är kul att komma ut och visa upp sig, har direktören för Scoop Models, Bente Lundquist, sagt till tidningen BT.

Och nu visar det sig att prinsen redan har hunnit bli avgudad supermodell i Asien. Detta i och med att han precis har blivit den nya frontfiguren för Diors kampanj i Hongkong som också är hans mammas gamla hemstad.

Det var i Hongkong som mamma Alexandra levde som ung, och hon har själv berättat om hur stor skillnaden var att komma till lilla Møgeltønder och Schackenborgs slott i Danmark från den gigantiska metropolen med folk överallt. Att hon dessutom blev prinsessa av Danmark med allt vad det innebar, gjorde att kontrasten knappast kunde ha varit större.

Bryter de kungliga traditionerna

Trots att prins Nikolai nu gör dundersuccé som supermodell så har vägen dit inte varit helt enkel för honom. Först kände han nämligen pressen på sig att göra sin pappa glad genom att plugga på samma skola som sin far. Där skulle han ha utbildat sig till reservofficer. Efter en kort tid hoppade prins Nikolai dock av sin militära utbildning trots att det är en lång, kunglig tradition.

Det danska hovet gick snabbt ut och berättade att beslutet var prinsens egna, men att både hans mor och far hade stöttat honom under processen.

– Anledningen till att han slutat sina studier är att prinsen känner att han inte hamnat på rätt plats, sa Alexandra via sin pressekreterare.

Helt har Nikolai dock inte gett upp planerna på framtida studier. Enligt danska hovet ska han till hösten börja plugga på Copenhagen Business School, CBS.

LÄS OCKSÅ: Fansen jublar efter nya bilden på prins Nikolai: ”Åh herregud”

LÄS OCKSÅ: Grevinnan Alexandra om prins Nikolais skandalbild: Blev utnyttjad

FOTO: TT/Martin Sylvest, Instagram

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…