LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Danny Saucedos stora glädjebesked med Ica-Cissi – nu avslöjas lyckan

07 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Danny Saucedo
Danny Saucedo har tagit flera nya kliv i karriären och hans senaste merit är skådespelare.
Nu berättar han om glädjebeskedet med Cissi von der Esch, också känd som Ica-Cissi.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Intima stunden på hotellet: ”Hånglade upp varandra”Brand logo
Intima stunden på hotellet: ”Hånglade upp varandra”

Danny Saucedo, 37, klev in i Idol 2006 och charmade direkt det svenska folket. Även om han hamnade på en femteplats i tävlingen har hans karriär endast gått från klarhet till klarhet.

Danny har många strängar på sin lyra och förutom sin lysande artistkarriär är han även programledare i den nya humorserien Ägd av Danny, där han lurar kändisar och sätter dem i obekväma situationer innan han till slut avslöjar att det är ett spratt. Nyligen släppte han även sitt egna skönhetsmärke EDO.

– Ny musik, ska spela in en serie, jag ska ut och spela i sommar och lite konceptplattor, så jag har skitmycket på g, det är jätteroligt. Jag tror att det blir ett skitbra år, sa Danny då.

Annons

Danny Saucedos glädjebesked med Ica-Cissi

Nyligen kom det mer detaljer om Dannys skådespelaruppdrag. Det visar sig att filmen han skådespelar i är kortfilmen Mirrors, vilken är en kampanj för att uppmärksamma psykisk ohälsa.

Tillsammans med Anis Don Demina och Cissi von der Esch är Danny frontfigur för projektet och berättar om sina inre och mörkaste tankar om sig själva.

Nyligen stod det klart att Mirrors vinner ett ärofyllt pris på Världshälsoorganisationens filmfestival ”Health for all film festival”, i kategorin Mycket kort film.

Till Aftonbladet öppnar Danny upp sig om utmärkelsen.

– Det är fett! Jag är ärad att få vara med i projektet, säger Danny och fortsätter:

– Att det blir uppmärksammat av en så stor organisation betyder att vi gjorde något rätt. Det är fint att få vara med och vara en liten pusselbit i något som är så viktigt.

Vidare berättar han om betydelsen av kortfilmen.

– Människor som lider av det kanske kan känna igen sig och känna sig trygga att kontakta en organisation för att få stöd. En sådan här film är inte svaret, men en vägvisare att alla vi tre som är med i filmen också kan ha de tankarna, och också kan vara hårda mot oss själva.

Cissi von der Esch om lyckan med filmen

Även Cissi har berättat för Aftonbladet om känslorna inför projektet.

”För mig var det en personlig spegling av mitt egna mående med sviktande självkänsla, och då blir det ännu mer viktigt att det mottas bra”, skriver Cissi.

Cissi hoppas att utmärkelsen bidrar till att stiftelsen 29k, som filmen gjordes tillsammans med, uppmärksammas ännu mer, och att det ska bidra till ett öppnare samtalsklimat om psykisk hälsa och mående.

FOTO: TV4

Annons