Danny Saucedo fick sparken – bryter tystnaden om bråket

11 jul, 2017 
AvHanna Nilsson
Han upptäcktes i Idol 2006 och blev snabbt en tittarfavorit. Danny Saucedo, 31, har därefter haft en lysande karriär inom musiken, men vägen till framgången har varit svår. Nu berättar artisten om när han blev sparkad av skivbolaget, något han minns än idag...
Annons

Det är i veckans avsnitt av podcasten ”Tänka högt” som Danny Saucedo, 31 och vännen Mikael Hollsten, 32, drar upp historien. När de börjar diskutera Dannys tidigare låtsläpp genom åren fastnar de speciellt för ”Play It For The Girls” – en låt och musikvideo Danny själv avskyr.

Och som om inte det vore nog – i samma veva som låten släpptes blev den svenska stjärnan plötsligt av med sitt skivkontrakt. I podden berättar han hur det gick till:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag blev faktiskt av med mitt skivkontrakt på grund av den låten, det är sant! Jag hade släppt ”Tokyo”, min första singel  och sedan fick jag den här låten ”Play It For The Girls” som jag fått en demo på, säger han och fortsätter:

– Det var ingen bra låt och jag tyckte inte om den för det var inte jag.

Danny berättar sedan att han valde att berätta för sin RnR på sitt skivbolag att han inte var något större fan av låten, men fick då en känga rakt i ansiktet:

Annons

– Han bara ”Du måste vara lite mer medgörlig”, och jag bara ”Vad snackar du om, jag vill inte göra den här låten” och han bara ”Ibland måste du bara förstå att vi vet bäst”, och jag bara ”Jaja, men är det så, så tänker jag inte ta det här!”.

Det var då Danny till sin förvåning blev kickad:

– Han sa ”Nej, då har inte du något kontrakt längre!, och så lade han bara på, berättar Danny.

Men det var inte det enda.

– Tio minuter senare, eller typ två minuter, ringer min manager och säger ”Vad fan är det som händer?”. Jag var 20 bast då.

Tjugoåriga Danny fick därmed svälja sin stolthet och göra låten han egentligen inte ville, något han också nämner.

– Ibland måste man bara lyssna på folket man har runt omkring sig, avslutar han.

Eero Hannukainen / IBL Bildbyr

En annan låt Danny inte heller var speciellt förtjust i, och fortfarande inte är än idag, är hitlåten ”In The Club” som han släppte 2011 i samband med Melodifestivalen.

Annons

I podden gör han klart för sina lyssnare att det inte är någon han gillar:

– Det är inte något jag drar på hemma direkt, säger han.

Foto: IBL

Annons