TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Danny Saucedo om sin läggning: ”Är det normalt, är det inte?”

29 jun, 2017 
Lina Arvidsson
Under sina tonår brottades Danny Saucedo med sin identitet och sin sexuella läggning. Under tonåren undrade han om han var homosexuell och hur det skulle tas emot av hans religion.
Annons

Artisten Danny Saucedo, 31, hade under sina tonår heta tankar om killar. I podcasten ”Tänka högt” som Danny har med ”Biggest Loser”-profilen Mikael Hollsten berättar Danny att han under tonåren funderade på om han var homosexuell.

Han hade ingen att prata med och tankarna plågade honom i många år.

– Då visste inte jag om det var att vara bög eller inte. Jag var jätteosäker och det var ganska mycket heta tankar i mitt huvud. Jag visste inte hur jag skulle hantera det. Det var ingen jag vågade prata med. Länge trodde jag att jag var homosexuell och jag visste inte hur mina föräldrar skulle ta det och jag var rädd för det. Jag gick runt och var orolig, säger Danny Saucedo i podden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Danny Saucedo berättar att han idag känner sig trygg i att säga att andra män är snygga och uppskatta vackra män. Men under skoltiden var det inte så enkelt.

– Högstadiet var en märklig tid för mig, rent identifieringsmässigt. Vem jag var och min sexualitet. Bara för att jag tycker om en polare jävligt mycket och råkar tycka att han är snygg, är jag kär i honom då? Vill jag mer? Borde jag utforska det? Jag minns att jag hade massor av tankar. säger Danny Saucedo.

Annons

Danny är uppväxt i en katolsk familj och var rädd för hur hans eventuella homosexualitet skulle tas emot av religionen som han kommer ifrån. När Danny blev tonåring drog han sig till Svenska Kyrkan och det var där han fick utrymme att prata om sina tankar.

– Det var skönt att prata med kyrkans unga och konfirmandledare, ”är det här normalt, är det inte?”. Jag växte upp som katolik men jag rörde mig mot Svenska kyrkan, när jag blev tonåring. Där kunde man snacka öppet, allt är så sekulariserat. Där är det inte lika stigmatiserat, säger Danny Saucedo.

Danny Saucedo är idag förlovad med artisten Molly Sandén, 24. 
Danny Saucedo är idag förlovad med artisten Molly Sandén, 24.

I en intervju med tidningen Elle har Danny tidigare berättat att han gärna varit bisexuell:

– Att de spekulerar kring min läggning tycker jag bara är kul. Elda på för fan! Jag tycker det hade varit jävla lyxigt om jag var åtminstone bi. Gå hem med en tjej en kväll, gå hem med en kille… Leva hundra procent. Jag får ju bara njuta av femtio procent av mänskligheten, sa Danny Saucedo då.

FOTO: IBL

Annons