LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Dan Bratts ord om Louise Hoffstens tuffa kamp: ”På hem för sin sjukdom”

23 jul, 2023 
Johanna Talamo
Dan och Louise
Dan Bratt och Louise Hoffsten har varit gifta sedan 2003. Efter en rad tuffa sjukdomsbesked och många kämpiga delar nu Dan med sig om kampen.
– ”Hur blev det såhär?”, tänkte jag då, säger han i podcasten Värvet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"Brand logo
Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"

Dan Bratt, 66 och Louise Hoffsten, 57, har under många år kämpat med svåra sjukdomsbesked. De har varit gifta sedan 2003 och har sonen Adrian, 20 tillsammans som föddes samma år. Dan Bratt är en svensk skådespelare och makan Louise Hoffman en folkkär sångerska. Nu berättar Dan om de kämpiga åren med hustrun.

Dan Bratt om beskedet dagen innan bröllopet

I det senaste avsnittet av Värvet gästar skådespelaren Dan Bratt, och han delar med sig av de kämpiga åren tillsammans med hustrun Louise.

Louise fick diagnosen MS för 30 år sedan och 10 år senare, fick maken Dan Bratt en cancerdiagnos. Cancerdiagnosen fick han under 2003, dagen innan parets bröllop.

– Jag fick mitt cancerbesked dagen innan vi skulle gifta oss och då blev lite kaos igen, säger Dan och fortsätter.

– För cancer var lika med död för mig och i samma veva föddes Adrian, han föddes mellan strålning och operation brukar jag säga.

Sammanbrottet i hemmet

Mitt i allt kaos föddes alltså parets son Adrian och Dan fortsätter med att förklara att de i samma veva dessutom fick reda på att deras hus var ett fuskbygge.

Annons

– Vi upptäckte att huset vi bodde i var ett fuskbygge, grunden hade spruckit, väggarna hade sjunkit in, golvet i vardagsrummet var uppbrutet och jag var ny hemkommen från sjukhuset efter en operation, säger han.

Hustrun Louise Hoffsten hade dessutom sin MS diagnos att tampas med. Dan Bratt berättar att detta ledde till ett sammanbrott och Louise blev tvungen att bli inlagd på hem.

– Adrian var nyfödd, Louise hade brutit ihop och var fyra dagar på hem för omvårdnad för sin sjukdom. Då kom jag ihåg att jag låg där på soffan, nyopererad, med Adrian på armen och fick inte lyfta. ”Hur blev det såhär?” tänkte jag då, säger han och skrattar nostalgiskt.

Dan Bratts och Louise Hoffstens ljus i tunneln

Makarna Dan och Louise historia har kantats av många upp-och nedgångar, paret har fått utså många prövningar men än idag står de starka tillsammans och ser positivt på livet.

Annons

– Livet är som det är och jag tänker att vi har klarat mycket tack vare att vi fick Adrian. För han gav så mycket kärlek och energi, säger han och fortsätter.

– Jag fick även så mycket kärlek från min fru, som jag egentligen precis hade träffat då.

Louise Hoffsten har tidigare delat med sig av sin kärlek för sonen och maken. I en intervju med Hänt berättade hon då om tacksamheten och stödet hon känner hos familjen.

– Vi är starka tillsammans och ett stöd för varandra. Jag är så glad för min familj. Det är kärlek, sade hon då.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Jonas Hessman/TT

Annons