LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Då fick familjen beskedet om Hans Wahlgrens cancer: ”Sa att det handlade om veckor”

22 maj, 2024 
Linn Seipel
pernilla hans
Hans Wahlgren gick bort den 10 maj i sviterna av cancer.
I en ny intervju med Expressen berättar nu Pernilla Wahlgren om när de först fick chockbeskedet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns vi Hans WahlgrenBrand logo
Så minns vi Hans Wahlgren

Det har gått närmare två veckor sedan vi nåddes av chockbeskedet att Hans Wahlgren lämnat jordelivet. Efter sig lämnade han hustrun Christina Schollin, 86, fyra barn, nio barnbarn och ett barnbarnsbarn.

Under onsdagskvällen sändes säsongspremiären av Wahlgrens värld, där det första avsnittet blev ett speciellt hyllningsprogram å hans vägnar. Hela avsnittet är fyllt med fina klipp med honom från tidigare 14 säsonger av programmet, och det är tydligt att han är väldigt älskad av sin familj.

När Hänt stötte på barnbarnet Benjamin Ingrosso, 26, bara dagar efter satte han ord på det fint:

– Det här har varit den absolut sorgligaste och vackraste helgen i hela mitt liv. Jag kommer att minnas den för evigt. Jag har aldrig känt så mycket kärlek, både inom familjen och folk som har skrivit så mycket fina saker, och minnen som de har haft med morfar. Att han verkade nästan vara som allas egen morfar.

Annons

Då fick familjen Hans Wahlgrens cancerbesked

Men när beskedet kom var det desto tyngre. Det berättar dottern Pernilla Wahlgren, 56, nu i en ny intervju med Expressen. Familjen fick nämligen de mardrömslika beskedet redan i oktober, och då menade läkarna att Hans inte hade mycket tid kvar.

– Det blev väldigt omtumlande. Då sa de att det handlade om veckor eller månader, säger Pernilla till tidningen och fortsätter:

– Och han fick sju månader faktiskt. Det är en jättestor sorg men vi har också hunnit säga allt man vill säga. Vi har verkligen varit tillsammans som en familj och kunnat stötta varandra i den här sorgen.

Pernilla Wahlgren: Så kommer pappas begravning bli

Nu är det fullt upp med att planera en begravning. I samma intervju berättar Pernilla att det kommer bli en privat tillställning.

– Han har aldrig varit mycket för den offentliga biten. Så jag tror inte att han hade velat ha för stor cirkus på begravningen. Hon fortsätter:

– Han har haft önskningar om musik på begravningen. Men det kommer inte att bli någon familjen Wahlgren-show.

FOTO: TV4/Hänt

Annons