Vem är Cyberninjan i Masked Singer Sverige 2022? Här är alla ledtrådar

Cyberninjan i Masked singer 2022

Masked Singer Sverige 2022 är äntligen tillbaka på TV4!
Ännu en gång ska expertpanelen gissa vilka kändisar som döljer sig under de sagolika maskerna.
Här är alla ledtrådar om Cyberninjan!
1:20

Efter reklamen: Här är de första ledtrådarna på deltagarna i Masked Singer Sverige 2022

(1:20)

Äntligen är Sveriges största gissningslek tillbaka på TV4! Succéprogrammet Masked Singer Sverige slog igenom stort redan efter första avsnittet hade premiär i fjol. Och det kom nog inte som en skräll för någon att TV4 valt att göra en säsong 2 av gissningsleken.

Själva programkonceptet går ut på att några kändisar gör sångframträdanden på scen, iklädda olika sagolika masker. En expertpanel ska under säsongen, med hjälp av ledtrådar, gissa vilka kändisar det är som döljer sig under maskerna.

I slutet av varje avsnitt är det en kändis som ryker från tävlingen och då blir tvungen att ta av sig masken. Innan dess är hemlighetsmakeriet på topp! Så pass hemligt att inte ens programledaren David Hellenius vet vilken kändis som gömmer sig under vilken mask.

Vilka är i expertpanelen i Masked Singer Sverige 2022?

Expertpanelen består precis som i fjol av drömkvartetten Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. De ska under säsongen försöka lista ut vilka kändisar som medverkar i programmet.

Vem är Cyberninjan? Alla ledtrådar

Vem är det som gömmer sig under Cyberninjan-masken?

Det här säger alla ledtrådar om Cyberninjan:

Avsnitt 1

Cyberninjan egna beskrivning:

– Det är jag som är cyberninjan. Ni kanske vill veta vem jag är, men det är inte många jag låter komma riktigt nära. Jag är oväntat privat. Trots att jag har vuxit upp i offentligheten. Jag är en fighter som alltid vill prestera och jag vet inte alltid mina begränsningar. Ibland känner jag mig lite som en karaktär i en Disneyfilm. Jag förnekar inte att det här är ett svårt för mig, som för alla andra. Men jag har visat tidigare att jag inte backar för stora utmaningar. Är det här kanske min dolda talang? Jag borde veta, så många som jag har visat – även på bästa sändningstid. Att känna skam är ett passerat kapitel för mig. Jag står upp för det jag har gjort. Även när jag har tagit mig vatten över huvudet. Jag tycker om att gå över gränser. Jag är gärna varken eller. Eller varför inte både och? Jag kan vara både ung och gammal, både yin och yang, både fågel och fisk. Kanske kommer ni att upptäcka vem jag egentligen är. Det är dags för mitt första uppdrag!

Låt:

Olivia Rodrigo – Good 4 you

Möjliga ledtrådar:

My Truth, katt, fågel, fisk

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – En som var med i Talang 2007 som har dubbat Disneyfilm och vuxit upp i offentligheten är Mimmi Sandén. Får jag säga ett namn till? Jag tror det är Clara Henry.

Nour El-Refai: – När ninjan kom in och var cool så kom det bara, Clara Henry! Hon gillar katter väldigt mycket!

Pernilla Wahlgren: – Jag tänker att det kan vara Malin Berghagen. Hon dubbar väldigt mycket tecknad film.

Felix Herngren: – Kan det vara prinsessan Sofia? Men det var ju tal om Talang, det kanske ändå kan vara Bianca Ingrosso?

En sista ledtråd:

Ett kamerateam med texten ”Team Cyberninja” på ryggarna.

– Du vet att vi redan filmar här?, säger David Hellenius.

Cyberninjan svarar:

– Jag har egna och andras kanaler där jag visar min värld.

Fler gissningar:

Margaux Dietz

Avsnitt 3

Cyberninjans egna beskrivning:

– Den här ninjan fick en flygande start och älskade att bjuda på show. Lärde mig tidigt att spela alla instrument i bandet. Synd bara att det inte fanns något band att vara med i där jag växte upp. Självklart ville jag bli artist, men också konstnär. Och en hel del annat! Under tonåren höll jag på med grafitti, och mina texter såg man överallt. Jag ville höras och synas. Och redan som 11-åring sjöng jag i tv för första gången med Vikingarna. Jag drömde om det allra största musikprogrammet. Och den drömmen blev faktiskt sann, flera gånger! Mitt stora genombrott blev en video där några av världens största artister var inblandade. Nu hoppar jag att ni lägger all er kärlek på mig så att mitt hemliga uppdrag kan fortsätta!

Låt:

ABBA – Lay all your love on me

Möjliga ledtrådar:

Sprayburk, hjärta

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Vad bra du är Cyberninjan. Nu är aktiv i många kanaler. Clara Herny?

Nour El-Refai: – Jag tänker på en som hållit på med hiphop. Kan det vara Feven?

Pernilla Wahlgren: – Kan det vara Keyyo?

Felix Herngren: – Jag tror att det här är Läckberg. Jag är helt säker på det här!

Cyberninjans tre påståenden – två är sanna och ett är falskt:

 • Jag har sjungit med ett dansband i en tv-succé
 • Jag har studerat Bibeln på Universitetet
 • Jag har besegrat ett av Pernillas barn på bästa sändningstid

Fler gissningar:

Elisa Lindström

Avsnitt 5

Cyberninjans egna beskrivning:

– Jag känner mer och mer att scenen är min rätta miljö. Nu hoppas jag att jag kan få fortsätta att vilseleda panelen. Jag önskar ibland att jag hade fötts i ett annat stjärntecken. Är jag modig, glad och beslutsam? Ja. Men också otålig och impulsiv med kort stubin. Jag är nog ingen lagspelare, fungerar bäst när jag är solo. Det var kanske därför som friidrott blev min grej. Inspirerad av en OS-stjärna. Jag höll ribban högt och var redan som tonåring störst i norden, säger Cyberninjan i programmet och fortsätter:

– Men jakten på rekord tog aldrig slut. Inte konstigt kanske att jag har startat så många tävlingar. Jag provade en magisk dryck som gav mig en ny karriär. Jag syntes plötsligt i nya sammanhang. Jag var nästan som en farozon, fast en modern variant. Jag har provat på mycket framför kameran, levererat kommentarer, tävlat mot andra stjärnor i nya grenar och till och med agerat franskt bakverk. Men jag fick aldrig riktigt lära känna Felix när jag hade chansen. Nu hoppas jag att jag kan få fortsätta vilseleda panelen.

Låt:

Dua Lipa – Levitating

Möjliga ledtrådar:

Photosession, idrottsarena, guldstjärna, grön dryck bakning, kakao

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – Jag tror jag har något på känn här. Det här är ju en person uppväxt lite i en offentlig miljö. Jag känner hennes pappa ganska väl, har fått en tavla av honom bland annat. Jag tror att det här är Elsa Billgren.

Pernilla Wahlgren: – Jag tänker på kroppsspråket och någon som gillar att tävla. Det kan vara Agneta Sjödin? Har vi sagt Eva Röse?

Nour El-Refai: – Jag tror att det kan vara Melinda Wrede. Hon är ju hiphopartist. Hon är ju också journalist och programledare.

Måns Zelmerlöw: – Jag är också lite inne på det pansexuella spåret. Jag vet en tjej som sysslade med friidrott när hon var yngre. Jag tror att det är Clara Henry.

Smygfilmning av Cyberninjan

Cyberninjan blir smygfilmad hos en bilhandlare.

– Jag vill gärna testa en cyberbil, säger Cyberninjan till bilförsäljaren.

– En elbil menar du?, undrar försäljaren.

– Ja, kanske det, svarar Cyberninjan.

– Då har vi den här som åker hela 33 mil på en laddning, säger försäljaren och visar en grön bil.

– Bra, jag har alltid velat komma långt. 16 mil minst, säger Cyberninjan och tänkte sätta sig i bilen.

– Men du, den här är inte laddad, säger försäljaren då.

– Det är lugnt, säger Cyberninjan och laddar upp bilen själv.

Fler gissningar:

Amanda Lind

Avsnitt 7

Cyberninjan träffar en vän:

– På sätt och vis är ju min andliga vägledare. När jag står inför ett dilemma så borde jag tänkte ”Vad skulle Jesus göra?”. Men istället tänker jag ”Vad skulle Cyberninjan gjort?”. Precis som du Cyberninjan har jag ju provat lite olika jobb, även varit härskare över en köttprodukt, säger Cyberninjans vän prästen.

– Jaha, själv har jag varit drottning över en festlig dryck, svarar Cyberninjan.

– Jag är på riktigt glad över att jag inte är med och tävlar mot dig. Du har ju en sån vinnarskalle! Om du är Usain Bolt i en 100-metersfinal så är jag kanske den okände belgaren på bana två, säger prästen.

– Det gäller att ha distans till både sig själv och andra, berättar Cyberninjan.

– Jag tror verkligen på dig Cyberninjan. Faktum är att jag faktiskt numera föredrar dig framför min tidigare favoritninja Donatello, säger vännen då.

– Nu ska jag visa att den här Cyberninjan är en riktig fighter!, avslutar Cyberninjan!

Möjliga ledtrådar:

Friidrottsarena, älg, haj, kattmat, flaska med blått dryck, fotbollsmål med fotboll, keps, tärning, Turtles.

Låtval:

Christina Aguilera – Fighter

Panelens gissningar:

Felix Herngren:

– Jag tycker på ett sätt att det är solklart. Först var det en älg där, sen en haj. Haj på engelska är ju shark, alltså chark. Då tänker jag Leif GW Persson. Då tänker jag på en person som han gjorde tv-program med. Jag tror att det är Lotta Lundgren.

Nour El-Refai:

– Jag tyckte jag kände igen rösten lite där i inslaget, kompisen. Jag tror att det var Rickard Söderberg som satt där. Han var ju med i Hela Sverige bakar och vann där, det var en jättegrej för honom. Och då tänker jag att det kan vara Tina Nordström.

Måns Zelmerlöw:

– Jag tror att detta är en gammal friidrottstränare till dig som har tränat massa andra också. Jag tror det är Yannick Tregaro, så jag tror fortfarande att detta handlar om det här nordiska rekordet som du Cyberninjan har nämnt tidigare och att du är Clara Henry.

Pernilla Wahlgren:

– Jag säger som Felix, en charkkung på italienska marknaden som heter Glenn Strömberg. Det nämndes att hon var drottningen av någon dryck, då kanske hon har gjort ett eget vin? Tänk om det här är Laila Bagge?

Cyberninjans present till Felix:

En necessär fylld med öronproppar, tandborste och ett meddelande ”Tack för alla övernattningar! // Cyb”

Cyberninjan avslöjades – Clara Henry gömde sig bakom masken

Clara Henry åkte ut ur tävlingen i det sjunde avsnittet av Masked singer, efter en Face off-duell mot Sagoträdet. Det visade sig att det var Clara Henry som var gömd bakom Cyberninjan-masken.

Här förklaras ledtrådarna:

 • ”Startar många tävlingar” = Clara, färdiga gå!
 • ”Blev störst i Norden” – Clara var under en längre tid Nordens största videobloggare.
 • ”Drottning av en festlig dryck” – Clara fick många fans för en video om julmust.
 • Kompisen i inslaget var Anders Jansson
 • ”Spelat bakverk” – I LasseMajas detektivbyrå så spelade Clara konditorn Sara Bernard.
 • ”Det gäller att ha distans” och ”vill komma 16 mil” – Claras stora intresse är ultralöpning.
 • ”Både fågel och fisk” - Clara har gjort rösten till kycklingfisk i filmen Hitta Doris.
 • ”Genombrott med video med världsstjärnor och vi såg en enkelriktad skylt” – gjorde en video om One direction och Justin Bieber.

– Sång och dans är verkligen inte mitt favvoområde, berättar Clara Henry för Hänt i en intervju och fortsätter:

– Men försöker utsätta mig för åtminstone en utmaning om året, så känns skönt att utmaningen för 2022 är avklarad!

Cyberninjan i Masked singer Sverige 2022

Cyberninjan.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked Singer

Se klippet här!

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

SENASTE NYTT!