LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Clara Henry om dolda fusken i Robinson: ”Ögonbindel”

23 jan, 2021 
Clara Henry
Clara Henry kom tvåa i Robinson 2020. Sedan dess har hon synts i tv-rutan i bland annat Sjukt oklar och Du clarar mer än du tror.
Men nu berättar Robinson-deltagaren om de okända fusken på ön.
– Man har ögonbindel, säger hon.
Annons
Allt om Clara HenryBrand logo
Allt om Clara Henry

Robinson-deltagaren Clara Henry, 26, har inte bara tagit sig till final i överlenadsprogrammet. Hon har även en lång karriär inom skådespeleri i bagaget.

Under hennes år som skådespelare har hon gjort roller i bland annat Sjukt oklar på SVT och Solsidan på TV4. Under hösten har hon varit aktuell med det nya programmet Du Clarar mer än du tror.

Tillsammans med hennes personliga tränare Thomas Skoglund har hon tagit sig an fyra utmaningar som ska bevisa för henne att hon klarar mer än hon tror. Inför programmet berättade hon för Hänt om hennes tuffa resa.

– Det är mycket känslor alltså. Det har varit extremt utmanande, sa hon då.

Drömmen om Robinson gick i uppfyllelse

Men trots att Clara haft en hel del egna uppdrag i tv-sammanhang är hon kanske mest känd för sin medverkan i Robinson 2020. Då kom hon in relativt sent i programmet och lyckades ta sig hela vägen till final.

I podden Tv-fabriken har hon berättat att resan till Fiji, för att leva som en äkta Robinson Cruise, har varit en dröm ända sedan barndomen.

Annons

– Jag har alltid velat vara med i Robinson, säger hon till Fredrik Ralstrand i podden.

Att det är jobbigt att spela in Robinson är ingen hemlighet. Men i podden berättar Clara nu okända detaljer om utmaningen - som att de tävlande inte ens fick veta vilken dag det är. Produktionen ser nämligen till att deltagarna blir helt bortkopplade från verkligheten.

– De får inte prata om mat, de får inte ens säga vad klockan är. Ibland kunde man smyga upp bakom kamerapersonen för att se vilken dag och tid det stod på skärmen, säger hon.

Clara Henry, Julia Franzén
Clara Henry och Julia Franzén tävlade i lag på slutet.

Clara Henry om de okända fusken i Robinson

Men nu avslöjar den omtyckta tv-profilen detaljer om de dolda fusken som försegår på den öde ön. Hon säger att det finns många tv-fusk, men Clara vill inte avslöja alla.

Annons

– Det ser ut som att vi går till alla tävlingar, men vi åker båt överallt, säger hon och berättar att deltagarna är tvungna att ha ögonbindel på sig under båtturerna.

Tv-produktionen vill alltså få det att se ut som att deltagarna aldrig lämnar ön när de ska till tävlingarna. Något som Clara kan tänka sig är en del av konceptet.

– Jag tror det är en del av konceptet. Vi ska vara totalt bortkopplade, vi ska inte se annan civilisation. Vi ska inte se vart vi rör oss, vi ska inte veta om vi är på en annan ö eller åker runt samma. De berättar inte vad som händer i Sverige. Det är en del av det psykologiska, tror jag.

Hon berättar också att ”Robinson”-ön inte är så mycket ”vildmark” som tittarna kanske tror.

– Man tror att man ska leva i vildmarken. Men det är så exploaterat, det är verkligen en tv-fabrik de där öarna. Det växer inget naturligt där. De planterar ut mat som man får hitta i djungeln, säger hon.

FOTO: TV4, SVT/TT

Annons