LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Clara Henrys nya insikt – efter tuffa tiden under inspelningen

23 aug, 2020 
AvLovisa Ström
Clara Henry är tillbaka med ett nytt program.
I den nya serien "Du Clarar mer än du tror" kommer vi få följa henne när hon utmanar sig själv i saker hon aldrig trodde hon skulle göra.
Nu berättar hon om sina nya insikter efter den tuffa tiden.
Annons
Allt om Clara HenryBrand logo
Allt om Clara Henry

I höst kommer man kunna se Clara Henry, 26, utmana sig själv på sätt hon aldrig gjort tidigare i det nya programmet Du Clarar mer än du tror. Tillsammans med hennes personliga tränare Thomas Skoglund kommer hon ta sig an fyra utmaningar som ska bevisa för henne att hon klarar mer än hon tror. Nu berättar hon för Hänt vad denna tuffa resa har lärt henne.

– Det är mycket känslor alltså. Det har varit extremt utmanande, säger hon.

Om programmet

Det var Claras tränare som kom med idén att göra programmet efter att ha tröttnat på att hon hela tiden ger upp tidigare än hon behöver. I en intervju med Hänt berättar hon om deras olika inställning till träning.

– Thomas tränar tills han liksom inte kan stå upp och jag liksom går ut och springer en runda och är jättenöjd och skiter i tider. Skiter lite i allt bara jag rör lite på mig, och ser inte alls syftet med att puscha sig själv, säger hon.

Men det var när Clara inte gick i mål i Vasaloppet, som hon åkte för SVT Sport, som han kände att det hade gått för långt. I det nya programmet ska hon därför göra saker hon aldrig trott att hon skulle göra, och bland alla tuffa utmaningar är en att hon ska simma från Kalmar till Öland.

Annons

– Jag är ju absolut ingen simmare. Jag tycker vatten är obehagligt och tycker absolut inte om att inte kunna bottna och inte veta. vad jag har under mig, berättar hon om händelsen.

Insikten efter tuffa tiden

Inspelningen av programmet innebar både fysisk och psykisk påfrestning, och för Hänt berättar Clara om de tuffa stunderna då det var svårt att motivera för sig själv varför hon skulle fortsätta.

–  Som när jag skulle springa väldigt långt och fötterna bara skaver och man är så stel och allting krampar typ, eller när vi skulle upp på Kebnekaise och det är snöstorm och massa minusgrader och pjäxorna man går i bara trycker mot fötterna.

Men i det stora hela gick allting bra och Clara är stolt över sin instats, och när hon får frågan om vad programmet har betytt för henne är hon snabb med att svara.

– Ganska mycket faktiskt. Jag är fortfarande trygg i tanken att det är ett sundhetstecken att veta när man ska ge upp och jag kommer fortsätta att ge upp när jag tycker saker är jobbigt, börjar hon innan hon fortsätter:

– Men jag tror också jag har lärt mig att vid väl väl valda tillfällen kan det betyda jättemycket för ens personliga utveckling och att den här gången ska jag inte ge upp, utan den här gången ska jag fortsätta oavsett ur jobbigt det är.

Och efter att ha gjort alla dessa utmaningar har hon även fått upp ögonen för ett helt nytt intresse.

– Jag är lite sugen på att börja med ultralöpning. Testa börja träna det och se hur jag mår av det, säger hon.

Bild: Eero Hannukainen/TT

Annons