Claes Malmbergs flickvän nära döden – egna orden om skräcken

Claes Malmberg
Exklusivt

Claes Malmbergs flickvän Janiana låg plötsligt för döden efter ha att fått en bakterie i hjärnan.
Nu berättar skådespelaren i en intervju med Hänt om skräckupplevelsen.
– Det var otroligt dramatiskt, säger Claes till Hänt.
0:49

Efter reklamen: Claes Malmberg om relationen till Lotta Engberg efter kyssen i tv

(0:49)

Claes Malmberg, 60, är aktuell med en teaterversion av Hundraåringen. I höst ger han sig ut på Sverigeturné med enmansshowen.

Claes Malmbergs familjelycka – femte barnbarnet

För över sex år sedan var Claes på semester i Sydamerika och fann då kärleken i brasilianskan Janiana Panchero Silva, 40. Sedan dess har paret levt i en distansrelation och pandemin satte ordentligt stopp för dem att ses. Men efter drygt två år kunde Claes och flickvännen tillslut återförenas.

Christers mörkande om otroheten – här är sanningen

Något annat glädjande som skett i Claes liv är att han i början av mars fick sitt femte barnbarn. När dottern Amanda födde en dotter kunde Claes inte hålla tårarna borta.

– Det måste jag säga, att då blev jag väldigt berörd i min ensamhet. Min dotter brukar säga att ”du gråter aldrig pappa”. Men jag brukar säga att ”du är ju aldrig med när jag gråter, så det är därför du tror att jag aldrig gråter”. Jag gråter ofta, så då fällde jag en tår, säger Claes till Hänt.

Janianas sjukdomskamp: ”Låg för döden”

Även om kärleken sprudlar i Claes liv så har han och flickvännen genomgått betydligt tyngre tider. I en intervju med Hänt berättar nu Claes om Janianas allvarliga sjukdomskamp.

– Hon låg i respirator i nästan en vecka och låg för döden. Så det var otroligt dramatiskt, dock är det några år sedan nu. Hon har fortfarande men efter det så att säga. Det tar sin tid men hon mår mycket bättre nu, det är däremot mycket som ska återställas, säger Claes.

Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked Singer

Se klippet här!

Vidare berättar Claes vad det var som hände när flickvännen plötsligt tvingades läggas in akut.

– Hennes hjärna svullnade upp. Hon fick en form av bakterie tror jag att det var, som satte sig i hjärnan. Den blev inflammerad och då svullnar den. I och med att den ligger i ett slutet rum, och om den svullnar för mycket så dör den så man var tvungen att operera bort en bit av skallbenet så att hjärnan skulle kunna svälla. Detta tills man hittade botmedel för det. Det var det som var det kritiska i läget.

Idag försöker Claes att fokusera på de positiva bitarna med vad paret genomgått under sina år tillsammans.

– Men det är klart att har man den typen av erfarenheter tillsammans som vi har så får man en ännu djupare relation. Även om man såklart önskar att det inte hade hänt så är det ju så att kriser och katastrofer, om man kommer igenom dem, som gör oss starkare.

FOTO: Johan Nilsson/TT/Privat

SENASTE NYTT!