Claes Malmberg om kärlekslyckan med 20 år yngre Janiana

Claes Malmberg om 20 år yngre kärleken Janiana

Claes Malmbergs kärleksliv har inte alltid varit en dans på rosor.
Men trots att relationen efter flera år av kärlek verkar vara stadig mellan skådespelararen och hans flickvän Janiana Mafra Panchero så menar Claes att det finns vissa problem i kärlekslivet – de bor i två olika världsdelar.

Man kan lugnt sagt säga att Claes Malmberg, 58, har haft ett stormigt kärleksliv. När skådespelaren 2015 skilde sig från sin senaste hustru Fatima Rainey blev det hans femte skilsmässa.

– Det funkar helt okej. Jag har ju gjort det här förr, att skilja mig kan jag nästan bättre än skådespeleri, sa han då.

Men trots att Claes då hävdade att det inte fanns någon annan kärlek i sikte har han sedan ett par år tillbaka levt i ett distansförhållande med den 20 år yngre Janiana Mafra Panchero. Och kanske har han den här gången hittat nyckeln för ett lyckat förhållande.

Paret bor varken tillsammans eller i samma stad, utan i helt olika världsdelar.

Claes Malmberg om flickvännens svåra sjukdom

Med ett hektiskt arbetsschema och både ett och två barn, och barnbarn, har Claes svårt för att hinna med den 1000 mils långa resan för att hälsa på sin flickvän i hennes hemland Brasilien. Något som kan bli problematiskt då Janiana själv inte gärna kommer till ett snötäckt Sverige.

– För att bo i Sverige behöver man ett starkt psyke. Janiana kommer och hälsar på i Sverige i tre månader och sen åker hon hem till Brasilien i tre månader. Men om jag hade haft 30 grader varmt om dagarna hade inte jag heller velat vara i Sverige, säger han till GT.

2018 var flickvännen dock illa tvungen att tillbringa en längre tid i Sverige då hon drabbades av en allvarlig hjärnsjukdom och vårdades akut på lasarettet i Lund. Inte mindre än två operationer fick 38-åringen genomgå innan hon kunde sätta sig på ett plan hem – något hon ska ha någorlunda hämtat sig ifrån berättar Claes.

– Det synts inte utanpå, om man inte kände henne skulle man inte märka någonting. Men det är en allvarlig sjukdom och det tar lång tid att återhämta sig.

Pratar med varandra varje dag

Trots både sjukdom och minst sagt långdistansförhållande verkar nu kärleksparet ha hittat en väg till att få kärleken att fungera. Varje dag pratar de med varandra, hon på engelska och han ibland på portugisiska. Även om hans kunskaper i flickvännens modersmål inte direkt är något att hänga i julgranen enligt honom själv.

–  Jag hade inte kunnat gå in på en bank i Portugal eller Brasilien och göra mig förstådd.

Claes och Janiana träffade varandra för ungefär fyra år sedan då Claes var på semester i Brasilien. Och några bröllopsplaner, det finns inte ännu på ett tag.

FOTO: TT, TV4

SENASTE NYTT!