LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Schollins svar efter kritiken mot familjen Wahlgren

01 aug, 2023 
Johanna Talamo
Christina Schollin
När Pernilla Wahlgren skulle ta över uppdraget som allsångledare uppstod åsikter om att familjen Wahlgren syns alldeles för mycket i rutan – varpå Pernilla skämtade i sändning när hon påstod sig slagit rekord i antal spy-emojis i ett kommentarsfält.
Nu svarar Christina Schollin på den vassa kritiken: ”Vänta ni bara..”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på SkansenBrand logo
Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på Skansen

När nyheten om att tv-profilen Pernilla Wahlgren skulle ta över uppdraget som programledare för det folkkära programmet Allsång på Skansen uppstod blandade reaktioner.

Många var glada över beskedet men under SVT:s inlägg på Facebook var det även åsikter om att familjen Wahlgren syns alldeles för mycket i tv-rutan. Nu svarar Christina Schollin på den vassa kritiken riktad mot familjen.

Pernilla Wahlgren placerade spypåsar under publikens stolar

Under premiären av årets Allsång på Skansen och därmed Pernilla Wahlgrens debut som programledare valde Pernilla skämta med publiken och tittarna som svar på kritiken.

Hon påstod då att hon slagit rekord i antal spy-emojis i ett kommentarsfält efter att SVT gick ut med nyheten om henne som allsångsledare och hade därmed placerat ut Wahlgrens-spypåsar under publikstolarna.

Hon fortsatte med att skämta friskt om familjen och drev med sig själv – med glimten i ögat.

Annons

– En kväll så var jag hemma och satte på tv:n, åh herregud! Det var Bianca på en kanal, Benjamin på en annan, Linus på en tredje, min mamma på en fjärde och jag själv på alla kanaler, sade hon då i programmet och fortsatte.

– Och då förstod jag, folk har ju rätt – hon började då sjunga en låt om familjen Wahlgren som löd ”Det är för mycket Wahlgren, det tycker även jag..”

Efter premiären av Allsången var reaktionerna minst sagt många och på sociala medier trillade det in lovord från tv-tittarna.

”Pernilla föddes för att programleda Allsång på Skansen”, skrev en följare.

”Fy fasen va bra du är!! Proffsig med humor och glimten i ögat”, hälsade en annan.

”Var har du hållit hus under alla dessa år? Du är ju som klippt och skuren för detta!”, skrev en tredje.

Christina Schollin om kritiken mot Allsången

Skådespelerskan Christina Schollin är mamma till Pernilla Wahlgren och även hon en folkkär profil.

Annons

Med en framgångsrik skådespelarkarriär bakom sig har hon medverkat i ett flertal produktioner varav några av de mest kända är musikalen Song of Norway och Ingmar Bermans, Fanny och Alexander.

Som 19-åring träffade hon skådespelaren Hans Wahlgren och i sitt avsnitt av Sommar i P1 avslöjade hon vad hon skrev om Hans i sin dagbok vid tidpunkten.

– ”Jag är kär, så kär som jag aldrig varit förut. Å vad han är underbar, Jag känner att honom skulle jag vilja gifta mig med och ingen annan, och jag vill att han ska bli far till mina barn. Han är redan allt jag vill leva för”, sade hon i Sommar i P1.

Med åren så har Hans Wahlgren och Christina Schollin fått både barn och barnbarn och som känt har många gått i deras fotspår – som framgångsrika underhållare.

Nu svarar Christina Schollin på kritiken mot familjen i sitt sommarprat, där hon även tar upp Pernillas skämtsamma sång samt spypåse-skämtet i Allsångspremiären.

– Pernilla sjöng ju på Allsång på Skansen nyligen att ”Det är för mycket Wahlgren”, säger Christina skrattandes och fortsätter.

– Men vänta ni bara, det kommer flera, det är jag övertygad om. Då får ni väl ta fram spypåsarna som Pernilla delade ut på Skansen på premiären av Allsången.

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT/Karin Törnblom/TT

Annons