LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christina Schollin har bestämt sig – det ska hända med huset: ”Det är så fint”

28 maj, 2024 
Christina Schollin har en önskan om huset ute på Norra Lagnö.
Sedan långt tillbaka är det bestämt att det ska gå i arv i familjen.
– Tänk att ännu en generation ska få springa här på gräsmattan vid det stora röda huset, har Christina berättat för magasinet Hemmets journal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Christina SchollinBrand logo
Fem blixtsnabba med Christina Schollin

Familjen Wahlgren är en av Sveriges kändaste familjer. Pernilla Wahlgren har blivit ett stort namn i och med succén med Wahlgrens värld. Nyligen hade säsong 15 premiär och tittarna kommer få följa Pernilla genom både glädje och sor, både med barn och andra familjemedlemmar.

En viktig samlingspunkt för familjen har varit hemma hos föräldrarna Christin Schollin och Hans Wahlgren. Deras hus på norra Lagnö i Stockholm, även känt som "Det stora röda huset", har alltså stått öppet för barn, barnbarn och vänner. Och sedan längre har deras önskan om husets framtid varit tydlig.

Annons

Christina Schollins önskan om huset – vill att det går i arv

I en intervju med Christina i Hemmets journal, utgiven i december, har det konstaterats att huset ska gå i arv.

– Tänk att ännu en generation ska få springa här på gräsmattan vid det stora röda huset, berättade Christina följt av:

– Pernilla och jag brukar säga att det är så fint det där, att se flera generationer uppleva samma plats. Hans och jag är stolta över att vi har lyckats bo kvar här. Som frilansare har det inte alltid varit lätt – det är ett stort hus som kräver en hel del renoveringar och så har vi samtidigt försörjt fyra barn. Det där kräver en massa omsorg och pengar.

Christina Schollin vid sitt hus. Fotot är taget på 80-talet.FOTO: Åke Cyrus / TT
Christina fotograferad vid sitt hus 2019.FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT
Annons
Christina i det stora röda huset.FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

Vill att Bianca ska investera pengar: ”Björkhaga är viktigast”

I premiären av Wahlgrens värld framgår det att Schollin vill att barnbarnet Bianca Ingrosso ska investera pengar i Björkhaga. Något Pernilla Wahlgren berättade mer om.

Annons

– Grejen är ju den, att jag vet ju också att min egen kära mor har en liten plan också. Hon vill inte bara träffa Bianca för att det är hennes gulliga favoritbarnbarn utan hon vill också träffa henne för att hon har ett affärsmöte som hon skulle vilja ha med Bianca på, som handlar om Björkhaga. Nu har hon en plan att Bianca ska investera, förklarade Pernilla Wahlgren i avsnittet.

Bianca konstaterade då att hon bokat en jurist för att se över möjligheterna.

– Jag har redan bokat en jurist som ska åka och kolla på det och mäta, jag har en advokat som är on it. Jag måste bara välja bort några andra investeringar som jag har börjat grubbla på.

– Välj bort dem, allihopa! Björkhaga är viktigast, eller hur!, svarade Christina.

Nyligen somnade hennes make Hans Wahlgren, in efter en tids sjukdom. Sorgen har så klart varit obeskrivlig, men Schollins villa har blivit en naturlig samlingspunkt för familj och vänner.

Annons
Pernilla, Bianca och Christina Schollin i Wahlgrens värld där de diskuterade investering i ”det stora röda huset”.FOTO: MAX/Skärmdump
Annons

FOTO: MAX/Skärmdump

Annons