Christina Schollins nya hälsobesked – kampen mot artros

Christina Schollin

Skådespelerskan Christina Schollin fyller 84 år i år.
Nu berättar hon om den okända hälsokampen och hur hon försöker hålla sig positiv mitt i allt.
– Jag tänker inte att det är kört, säger hon.
Se när Christina Schollin tatuerar sig
Slå på ljud

Christina Schollin är en av Sveriges mest folkkära profiler och har genom åren hon bjudit på många skratt och en hel del underhållning.

Idag lever hon tillsammans med maken Hans Wahlgren i det berömda röda huset utanför Stockholm och njuter av livet med vänner, barn och barnbarn.

Men det har inte bara varit guld och gröna skogar för Christina. Nu berättar hon om den tuffa sjukdomskampen bakom kulisserna.

Christina Schollin och Hans Wahlgrens sorg under coronapandemin

Coronapandemin och restriktionerna som kom med det har varit tufft för många. Framförallt för sociala personer som Hans och Christina. I realityprogrammet Wahlgrens värld berättar de om sorgen de kände under isoleringen.

– Det känns som att vi inte har tid för att livet ska sättas på paus. Vi vill ju träffa er ofta ofta ofta, sa Christina.

Och Hans höll med.

– Man har satt livet på paus. Det är så lite speltidkvar. Det är som när man tittar på telefonen och bara "oj, jag har bara 20% kvar", förklarade han.

Skådespelerskans sjukdomskamp

Något som är viktigt för skådespelerskan är hälsan, och i en intervju med Livsstilsportalen berättar hon att hon gör allt hon kan för att ta hand om sig själv.

– Ja, det är verkligen ett heltidsjobb. Jag tar reda på hur man ska äta eller motionera för att må bra. Om man råkar bli sjuk så gäller det att försöka tänka lite mer positivt och inte gräva ner sig, säger hon.

Och det gäller även när det kommer till hennes artros.

– Jag har själv fått artros i knäna, men jag tänker inte att det är kört. Jag tog reda på hur jag kunde behandlas och hittade bra övningar på nätet.

Även i en intervju med Aftonbladet har hon pratat om sin artros.

– Jag mår alldeles utmärkt idag. Det var en tillfällig åkomma som jag fick medicin för. Förutom att jag har artros i ett knä så mår jag alldeles utmärkt. Men jag jobbar på att träna muskulaturen och styrkan i benet, så jag ska nog kunna bli av med min artros, har hon sagt till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Oliver Ingrosso lämnar Sverige – egna orden om resan till Trondheim

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli sjuk – tvingades ställa in alla spelningar

FRÅN FÖRSTASIDAN