Christina Schollins nya besked om otäcka skadan: ”Värken kommer”

Christina Schollin

Innan jul föll Christina Schollin otäckt i en trappa och skadade foten rejält.
Nu berättar hon om den långa vägen tillbaka för att komma på benen igen.
– Det kommer att ta tid, säger hon till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin om att jobba tillsammans med Amy Deasismont
0:36

Efter reklamen: Christina Schollin om att jobba tillsammans med Amy Deasismont

(0:36)

Slå på ljud

Det var i mitten av december som Christina Schollin, 80, och maken Hans Wahlgren, 85, njöt av en solig semester i deras villa i Spanien. Men resan fick sig ett olyckligt och dramatiskt slut när Christina föll i en marmortrappa och fick tre frakturer i foten.

Hon lades in på sjukhus i Malaga i Spanien och flögs några dagar senare tillbaka till Sverige med ambulanshelikopter. Högtiderna fick sedan spenderas med gipsad fot sittandes i rullstol. För drygt en vecka sedan fick hon äntligen ta av gipset. Men för Hänt berättar hon att det stora arbetet börjar nu. Christina måste träna för att få tillbaka rörligheten i benet för att sedan kunna vara tillbaka på benen.

– Jag fick ta bort gipset för tio dagar sedan tror jag att det var. Och det är nu som det stora kraftprovet börjar. För att foten svullnar, benet svullnar, värken kommer och jag ska öva på att få tillbaka rörligheten i foten och i benet för att kunna gå, vilket jag inte kan ännu utan hjälp, säger Christina till Hänt under Viaplays vårpresentation.

Christina Schollin om tuffa resan tillbaka: ”Det kommer att ta tid

Det är på grund av sin roll i Amy Deasismonts, 30, serie Thunder in my heart som hon befinner sig på Viaplays vårpresentation och här dyker hon upp i sin rullstol. Men Christina berättar att hon inte behöver den på heltid utan har den när hon ska ta sig någonstans.

– Jag behöver egentligen inte rullstolen, annat än när jag ska ta mig hemifrån eftersom vi har trappor. Då måste jag ha någon som kan det här med trappklättring, heter det. Och sen kan jag inte ta mig längre sträckor, så då är det alldeles nödvändigt med rullstol. Men hemma så har jag ju inte rullstol.

Trots att hon är sittandes i rullstol och att hon är medveten om att resan tillbaka till full kapacitet i foten så är hon vid gott mod och säger att man bara får gilla läget.

– Men det kommer att bli bra, det kommer att ta tid. Och det har jag hört, att läkningen fortskrider normalt och då kan jag bara stå ut, så länge som det pågår. Man måste gilla läget!

Paret väljer att sälja sin villa i Spanien – efter otäcka olyckan

Sedan över 20 år tillbaka så har Christina och Hans pendlat mellan sitt boende i Sverige och sitt älskade Casa Angel i Nerja, Spanien. Men efter den otäcka olyckan som slutade med tre frakturer så har paret nu bestämt sig för att sälja sin kära villa och förhoppningen är att kunna köpa ett nytt hus utan trappor.

Sanningen är den att paret bär sig av ner till Spanien för en lång vistelse på tre månader under tisdagen. Hon berättar att de hyrt ett hus med fin utsikt ner mot stranden.

– Vi letar ett andra boende, ett enplans! Inga trappor, jag vill inte ha trappor i mitt liv längre! Vi har hyrt nu, ett hus med stor altan med utsikt över playan! berättar Christina.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN