LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Schollin tvingas söka hjälp – nu berättar hon om hälsobesväret

13 jan, 2024 
Linn Seipel
christina schollin
Christina Schollin har länge varit öppen med sina olika hälsobesvär.
Nu talar hon ut om ett nytt hjälpmedel som underlättat hennes vardag avsevärt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om namnbytet efter bröllopet med Christian BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om namnbytet efter bröllopet med Christian Bauer

Skådespelaren Christina Schollin, 86, har spelat många prestigefulla roller under åren och har en härlig karriär att se tillbaka på. På senare år har hon också synts allt mer i tv-program och som influencer på sociala medier. Inte sällan gör hon samarbeten med olika företag som hon tycker känns lämpliga.

Christina Schollin tar hjälp – problemen med hörseln

Nyligen berättade hon i ett sådant reklaminlägg att hon blivit med hörapparat. I en video förklarar hon hur skönt det är att slippa säga ”Kan du prata lite högre, jag hör inte?” till folk i sin närhet hela tiden. I bildtexten skriver hon också:

”Det som är så härligt med att ha en hörapparat är att jag slipper fråga ”vad sa du”. Att höra är verkligen livskvalitet! Audika och underbara Maryam har hjälpt mig att prova en hörapparat som passar mig och mina behov perfekt. Varför vänta? Hörapparaterna är små, smidiga och du kan styras med en app, är laddningsbara och gör det enklare att höra tvn!”

Detta är inte det enda ålderstecknet som drabbat Christina på sistone. I slutet på oktober berättade hon om ögonsjukdomen som gör att hennes syn blivit sämre, något som är jobbigt när man använder mobilen mycket.

Annons

– Nej men jag har råkat ut för problem med gula fläcken. Jag kan ju inte titta på Instagram och jag är ju aktiv på Instagram, berättade Christina Schollin då i Kristian Luuks intervjuprogram Min Sanning.

– Ser du mig?, undrar Kristian.

– Jag ser dig. Men jag ser inte om du är glad eller ledsen, förklarar Christina.

Christina Schollins positiva inställning – trots hälsokampen

I början på 2022 upptäckte också läkarna att Christina hade artros. Kort därefter fortsatte oturen och Christina ramlade och bröt foten vilket gjort att hon fått ta hjälp av en rullator för att komma fram. Men Christina låter sig inte slås ned.

– Jag vill inte säga att jag är gammal. Men jag är den gyllene åldern. I alla fall, då blir det ju mer och mer viktigt att fylla varje dag med positiv känsla. Om man nu råkar ut för skavanker och sådär, jag går med en bruten fot. Men herregud det är bara att reparera skadan. Att se varje dag som en gåva, förklarade hon i samma intervju.

Annons

Dottern Pernilla Wahlgren har tidigare beskrivit sina föräldrar som pigga och ”inte ett dugg gaggiga”.

– De lever livet i Spanien, de älskar att hänga med på resor, de är liksom med och de stänger ställena egentligen. De är ju inte ett dugg gaggiga. Det går ju inte att fatta att de är så gamla som de är, så ålder är verkligen bara en siffra. För mina föräldrar är så himla klara i huvudet och ”med”. De är härliga och roliga. Jag vill bara ha dem i livet, hela mitt liv känner jag, har Pernilla berättat i Wahlgrens värld.

FOTO: TT, TV4

Annons