christina schollin

Christina Schollin avslutar karriären – beskedet efter 64 år

Christina Schollin avslutar karriären – beskedet efter 64 år

Christina Schollin gjorde nyligen comeback på Dramaten när hon spelade i uppsättningen Macbeth.
Men nu kommer hon med ett nytt besked.
Nämligen att hon lägger ner sin scenkarriär efter 64 år.
Så långa är kändisarna
0:39

Efter reklamen: Så långa är kändisarna

(0:39)

Slå på ljud

Skådespelaren Christina Schollin, 84, har en lång och ikonisk karriär bakom sig och nyligen var hon aktuell i Shakespeares Macbeth på Dramaten.

– Det ingick inte i mina planer att jag skulle stå på scen igen, berättade Schollin i Malou efter tio när hon redogjorde för hur det gick till när hon tackade ja till rollen den stora teaterrollen vid 84 års ålder.

I en intervju med Aftonbladet kommer Christina med ett nytt tråkigt besked. Nämligen att hon kliver av scenen för gott efter 64 år.

Christina Schollin från gemensamma boendet med Hans

Nyligen kunde vi också mötas av beskedet att Christina hade flyttat från henne och maken Hans Wahlgrens gemensamma boende. Det var i en intervju med Expressen dottern Pernilla Wahlgren delade med sig av nyheten. Christina hade nämligen flyttat in till hennes barnbarn Bianca Ingrosso precis som resten av familjen Wahlgren/Ingrosso eftersom hon ville ha nära till Dramaten när hon spelade Macbeth.

Men nu verkar Christina och Hans befinna sig i deras hus i Spanien i deras soliga paradis.

Christina Schollin avslutar karriären – beskedet efter 64 år

Nyligen möttes vi av ett tråkigt besked nämligen att Christina avslutar sin scenkarriär efter 64 år.

– Det har varit helt magiskt, från första repetitionsdagen till den sista föreställningen med utsålda hus och stående ovationer. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är för att jag utsatte mig för den utmaningen som det faktiskt innebär att ställa sig på scenen igen efter 25 år.

På frågan om det känns vemodigt att kliva av scenen efter alla dessa år svarar hon:

– Nej, inte ett endaste dugg. Det känns inte alls vemodigt. Jag hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt än att spela drottningen i ”Macbeth” på Dramatens stora scen för utsålda hus och med den här fantastiska ensemblen. Nu finns det ingenting som kan övertala mig att ställa mig på scenen igen.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN