LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Lindbergs första månad som singel – efter skilsmässan från Tommy

01 mar, 2024 
AvOla Lagerström
christina lindberg
Efter skilsmässan från Tommy Wigardt börjar Christina Lindberg om på ny kula. Hästgården i Skåne läggs ut till försäljning och Christina bosätter sig möjligtvis i en husvagn.
– Just nu pratar vi inte med varandra så ofta. Tommy är i sin fas och jag är i min, berättar sångerskan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunilla Persson om Mello och varför Erika inte är på plats: ”Om Gud vill...”Brand logo
Gunilla Persson om Mello och varför Erika inte är på plats: ”Om Gud vill...”

Sedan fyra veckor tillbaka har ”De sista ljuva åren”-stjärnan Christina Lindberg, 55, varit själv i det stora huset i skånska Kågeröd. Livskamraten Tommy Wigardt, 63, har styrt kosan till Playa Flamenco i södra Spanien, där makarna köpte ett litet hus 2013.

För Hänt konstaterar Christina att hennes och Tommys 20-åriga kärlekssaga är över. Beslutet togs sommaren 2023. Några år tidigare, i maj 2019, hade Tommy hastigt insjuknat och diagnostiserats med lymfkörtelcancer – en sjukdom han gått segrande ur.

– Tommy har gått igenom strålningar och stamcellsbyten och allt man kan tänka sig. Självklart har det varit tufft! Han har kämpat och legat på sjukhus. I perioder har han varit sängliggande. Då har jag fått ta hand om honom hela tiden, men nu har han jobbat sig tillbaka. Just nu är han i Spanien för att hitta sig själv. Tack och lov är han en av de lyckligt lottade som blivit frisk! Det är jätteskönt, berättar Christina och poängterar att det inte är Tommys sjukdomshistoria som är orsaken till skilsmässobeslutet.

Annons

– Det är svårt att förklara, men under den här tiden har Tommy känt att han behövt hitta sig själv. Jag har känt likadant. Vi vill olika saker. Han vill vara mer i Spanien och ta det lugnt, vilket inte är fel, medan jag vill lägga all min tid på musiken. Vi har helt enkelt vuxit ifrån varandra. Just nu pratar vi inte med varandra så ofta. Tommy är i sin fas och jag är i min, förklarar countrystjärnan för Hänt.

Kanske väljer att bo i husvagn – gillar livet på vägarna

Christina berättar att hon haft några tuffa år där hon känt sig skör. Nu känner hon sig starkare, men hon medger att hon har en bit kvar för att bli ”hel”.

Nyligen var mäklaren på besök och inom kort läggs Skånehuset ut till försäljning. I dagsläget vet inte Christina var i landet hon kommer hamna. Kanske blir det en lägenhet i Stockholm, kanske blir det en husvagn. Det sistnämnda eftersom hon ”alltid känt sig hemma på vägarna”, som hon själv uttrycker saken.

Annons

– För första gången på många år kommer jag stå på egna ben. Det känns både nervöst och spännande, sammanfattar Christina som inte tycker att det är ett ledsamt konstaterande att det blivit som det blivit.

– Livet är föränderligt. Vi är liksom ändå vänner, Tommy och jag. Det har inte hänt något dumt. Han har inte träffat någon ny, jag har inte träffat någon ny. Det finns inget svek. Det handlar mer om känslor. Vi har helt enkelt vuxit ifrån varandra.

Tommys tuffa sjukdomstid

Hur var det för dig under Tommys svåraste sjukdomstid?

– Då levde jag i ett vakuum. Jag hade mycket katastroftankar. Jag var otroligt rädd och ville bara att han skulle klara sig. Jag var väldigt deprimerad och orkade inte ta tag i någonting, jag gjorde bara sådant jag var tvungen att göra. Jag hade ingen energi. Det var tufft.

Annons

Skilsmässan till trots känner sig Christina inte ensam.

– Det första jag ser när jag vaknar på morgnarna är Snusa och Dolly, mina hundar som tittar på mig. Båda sover i min säng. Annars känns allt väldigt ovant. Jag har inte riktigt vant mig vid att bara göra mat till mig själv och att tänka på mig själv.

Vilken fas av skilsmässan är du i just nu?

– Jag är inte ledsen längre. Det är mer att man håller på att vänja sig. Det är så mycket som förändras. Jag ska hitta någonstans att bo. Det är många praktiska bitar som jag håller på med.

Finns det någon ny sötnos i ditt liv?

– Nej, det gör det inte. Det är inget jag ens tänker på. Jag tror att det är viktigt att vara ensam också.

Förutom artisteriet är barnen Kevin, 22, Victoria, 30, Enja, 29, Christinas stora glädjeämnen. Även mamma Siv Paulsson, 85, som bor på ett pensionärshem i Helsingborg, 20 minuter med bil från Kågeröd.

– Jag är hos mamma minst en gång i veckan. Jag duschar henne, gör hennes hår och naglar. Sedan brukar vi färga ögonbrynen tillsammans – och så käkar vi thaimat och ser en film. Mamma är så go, hon har alltid betytt väldigt mycket för mig.

Har din mamma kommit med något visdomsord när det gäller skilsmässan mellan Tommy och dig?

– Ja, att man måste följa sitt hjärta, och att allting blir bra till slut!

Annons