LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Christina Lindbergs sorg efter makens hälsokamp: ”Vatten i hjärnan”

07 jul, 2022 
Christina Lindbergs make Tommy insjuknade i cancer 2019.
Nu kom nya tuffa besked om makens hälsa.
– Tommy är inte frisk, vi får leva i nuet, säger Christina.
Annons
Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”Brand logo
Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”

Christina Lindberg, 53, är en country-och dansbandsångerska. Hon har sjungit tillsammans med dansbandet Lasse Stefanz som slog igenom med låten De sista ljuva åren.

Hon har också haft ett eget dansband, vid namn Christina Lindbergs orkester, och har gett ut många album och singlar. Idag turnerar hon runt som soloartist.

Drömmen om att få uppträda på Lotta på Liseberg

Artisten har längtat efter att få uppträda för en publik och när Hänt intervjuade henne berättade hon om sin dröm att få uppträda på Lotta på Liseberg.

Tyvärr har Christina aldrig fått förfrågan om att vara med i det folkkära tv-programmet. I en intervju berättar hon om varför hon vill vara med i Lotta på Liseberg.

– Det har jag aldrig varit med i. Jag känner att det är min publik, min genre, jag och Lotta känner varandra, säger hon och fortsätter:

Annons

– Förra sommaren tänkte jag så här att... De har väl massa som kommer och så tar de dem som är närmast eller något och de kanske inte direkt tänker Christina. För jag har ju varit mycket med min man i och med att han blev sjuk, fast jag har turnerat och håller på hela tiden med musiken.

Christinas make Tommy insjuknade i cancer

För några år sedan drabbades Christina make Tommy Wigardt av ett tufft sjukdomsbesked. År 2019 insjuknade han nämligen i cancer.

Det visade sig att Tommy hade drabbats av en hjärntumör och lymfkörtelcancer. Efter operationer och tuffa behandlingar som ledde till leversvikt, njurvikt och svamp i lungorna, var han isolerad under en tids period på sjukhuset.

Det har varit en tuff tid för paret och Christina har länge drömt om att Tommy ska bli frisk. Men nu berättar hon om allvaret.

”Vatten i hjärnan”

Christina älskar att resa till Spanien där de har ett hus i Playa Flamenca söder om Torrevieja. Men att resa ner till Spanien har inte varit möjligt pågrund av makens sjukdom.

Annons

– Drömmen är att min man Tommy och jag ska kunna åka dit efter min turné i höst och hoppas han är frisk då. Han har tyvärr problem med balansen och fått vatten i hjärnan efter stamcellsbytet, så det är min dröm.

Hon fortätter:

– Det sämsta i mitt liv just nu är att min man Tommy inte är frisk ännu. Att han inte kan följa med mig på spelningar och inte kan jobba. Men positivt tänkande är så viktigt och att vara tacksam för det man har. Leva i nuet ögonblicket, avslutar Christina med till Hänt.

FOTO: Hänt / Karin Törnblom/TT

Annons