LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Christian ärvde 400 000 kr – brände allt på fem månader

20 apr, 2017 
AvAngelica Jaako Billenman
I kvällens Lyxfällan får vi möta Christian som lånar pengar för att betala tillbaka på andra lån. När det var som värst sa han dessutom upp sig från jobbet och kan nu inte betala sina höga räntor.
Annons

Christian, 29, från Varberg drömmer om att starta en egen restaurang, men har skulder på nästan 750 000 kronor och 46 ärenden hos Kronofogden. I kvällens Lyxfällan får han hjälp av experterna Patrick Grimlund, 44, och Magnus Hedberg, 45, att få rätsida på sin ekonomi.

Allting började med att Christian fick ärva 400 000 kronor som 18-åring, en summa han inte kunde hantera. Christian brände allt på bara fem månader, på kläder, resor och på krogbesök.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag brukade ta ut 5000 kronor och sedan la jag plånboken på bordet och så fick man köpa vad man ville, berättar han om festkvällarna i Lyxfällan.

När pengarna sinade så tog han lån, och sedan lån för att betala tillbaka på andra lån. Det blev till slut en ond cirkel, men när det var som värst sa han upp sig från sitt arbete.

– Jag avskydde att gå till jobbet, säger han och får genast en utskällning från programledaren Patrick Grimlund:

Annons

– Bara att säga upp sig utan att ha en backup-plan i din situation är rent ut sagt dumdristigt!

En annan mindre ekonomiskt genomtänkt beslut var den gången han åkte taxi från Varberg till Oslo för att festa – en resa på 40 mil!

Christian bor hos sin mamma eftersom han inte haft råd att betala sina hyror och därför blev av med lägenheten. Han har en inkomst på 3 900 kronor, pengar han får från Försäkringskassan för att han går en utbildning där igenom. Men pengarna täcker inte på långa vägar upp de räntekostnader han har. Istället går han back 30 500 kronor i månaden!

Se Christian få hjälp av experterna i kvällens Lyxfällan.

Lyxfällan går på TV3 och Viafree på torsdagar klockan 20.00.

FOTO: Viafree

Annons