LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögrens sorg – dödsfallet som förändrade allt: ”Jobbigt”

04 okt, 2023 
christer sjögren
Dansbandsstjärnan Christer Sjögren är ständigt aktuell.
Men 2020 hade artisten en tyngre tid.
– Har varit ensamt, har artisten tidigare berättat för Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 73, med bandet Vikingarna är nordens genom tidernas största dansband, de har sålt 12 miljoner skivor och har hits som Leende guldbruna ögon, Blue Hawaii och Du gav bara löften.

Christer med sitt engagemang för musiken har prisats och hyllats. Men trots enorma framgångar har även Sjögren haft sina dalar.

Tunga tiden under coronapandemin: ”Varit väldigt jobbigt”

Dansbandskrisen har länge varit ett faktum och coronapademin gjorde det inte bättre eller lättare. Christer påverkades djupt av pandemin, han blev isolerad och kände sig ensam.

Annons

– Bitvis har det varit väldigt jobbigt. Jag är ändå van vid att uppträda kontinuerligt och att vara i princip helt isolerad har inte varit lätt. Vi har varit restriktiva med besök från barn och barnbarn så visst har det tidvis varit ensamt, har Christer tidigare berättat för Aftonbladet.

– Egentligen är jag ju pensionär men känner mig verkligen inte som en sådan i ordets bemärkelse. När jag läser om en 70-åring i tidningen tänker jag ofta: ”oj så gammal han är”, innan jag kommer på att jag är lika gammal

Christer Sjögren 2022.
Annons
Christer Sjögren med hustrun Birgitta.

Sorgen efter Thorleifs död: ”Det känns riktigt bra att få hylla Thorleif”

Efter ett tufft 2020 nåddes dansbandspubliken av det tunga beskedet att legendaren Thorleif Torstensson gått bort i sviterna av covid-19 i början av 2021.

Christer som stod Thorleif nära kände stor sorg och valde samma år att hedra honom med en duett tillsammans med Sanna Nielsen. Det blev en känslofylld hyllning till sin bortgångne kollega.

– Jag och Sanna Nielsen ska göra en duett med Thorleifs absolut största hit, ”Gråt inga tårar”. Den är helt fantastisk. Jag minns att jag träffade Thorleifs i början av 70-talet när jag spelade med Pelles. Om vi var okända var de ännu mer okända men jag kommer ihåg att jag tänkte att det bandet kommer bli stort. Och det känns riktigt bra att få hylla Thorleif med den låten, berättade Christer för Aftonbladet.

FOTO: TT

Annons