Christer Sjögrens kamp – framtidsbeskedet efter långa frånvaron

Christer Sjögren om Vikingarnas framtid

Dansbandsstjärnan Christer Sjögren bryter nu tystnaden om sin långa frånvaro. Nu berättar han om den tuffa tiden där familjen stundtals stoppats från varandra, och ger samtidigt ett framtidsbesked till fansen.
– Att vara i princip helt isolerad har inte varit lätt, säger han till Aftonbladet.

Dansbandsartisten Christer Sjögren, 70, behöver förmodligen ingen närmare presentation. För över 40 år sedan tog han över mikrofonen i dansbandet Vikingarna, och sedan dess har hans mjuka röst sjungit sig in i näst intill alla svenska hem – både som frontman för Vikingarna och som soloartist.

Efter en längre frånvaro från bandet meddelade Vikingarna för ett drygt år sedan att de skulle göra comeback, och som pricken över i:et skulle då 69-årige Christer Sjögren komma tillbaka till bandet som frontman. Men bandets planer stoppades då coronapandemin lamslog hela världen.

Christer Sjögrens svåra tid

Precis som många andra musiker har Christers liv helt förändrats, från att hela sitt liv ha levt på vägarna – ständigt på väg mot nya konserter – så har han nu varit hemma. I en intervju med Aftonbladet berättar han nu hur livet förändrats och om tankarna kring framtiden.

– Bitvis har det varit väldigt jobbigt. Jag är ändå van vid att uppträda kontinuerligt och att vara i princip helt isolerad har inte varit lätt. Vi har varit restriktiva med besök från barn och barnbarn så visst har det tidvis varit ensamt, säger han.

Christer Sjögren är gift med hustrun Birgitta och bor i en villa på Hammarö, precis vid Vänern utanför Karlstad. Tillsammans har de dottern Charlotta.

Christer är nu 70 år gammal, men han har svårt att identifiera sig med den åldern.

– Egentligen är jag ju pensionär men känner mig verkligen inte som en sådan i ordets bemärkelse. När jag läser om en 70-åring i tidningen tänker jag ofta: ”oj så gammal han är”, innan jag kommer på att jag är lika gammal, berättar han.

Så länge kommer Christer Sjögren vara med i Vikingarna

Under tisdagen kommer han att göra en efterlängtad comeback på scenen då han ska uppträda med Sanna Nielsen på Allsång på Skansen i SVT, tillsammans ska de hylla dansbandskollegan och vännen Thorleif Torstensson som gick bort iS början av januari.

Sedan väntar ett 50-tal konserter tillsammans med Vikingarna. Sedan tidigare har Christer varit benhård med att det efter den planerade turnén är slut. Men nu är tongångarna annorlunda.

– Känner jag under resans gång att det nu får räcka, då kommer jag att säga det och vara helt nöjd med beslutet att vi gör vårt sista jobb nästa sommar. Men är det lika roligt som det varit hittills med Vikingarna så är jag absolut öppen för att köra vidare. Jag har bara ett krav, och det är att det ska vara lustfyllt och kul.

LÄS OCKSÅ: Lotta Engberg: "Bättre när man var singel"

LÄS OCKSÅ: Följarnas ilska mot Carola Häggkvist efter bilderna från semestern

FOTO: Robin Allard/TT

SENASTE NYTT!