LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögren stoppas från kyrkan: ”Inte välkommen”

27 nov, 2023 
CHRISTER SJÖGREN
Christer Sjögren får, för första gången på länge, njuta av en ledig jul utan några spelningar.
Nu berättar han om gångerna då han inte fick sjunga i kyrkan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 73, är en av Sveriges mest folkkära artister och tillsammans med Vikingarna har han levererat hits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget blue Hawaii. Men hans karriär har också haft en baksida. I självbiografin Får jag lov att berätta - kramgoa minnen från Christers garage berättade han om mörkret han gick igenom när han var runt 40.

Christer beskrev då alkoholen som en "sjunde medlem" i bandet. Eftersom det ofta dracks någon enhet efter spelningarna.

– Många som har haft de här problemen har nolltolerans och tar aldrig mer ett glas, bara för att eliminera risken för återfall. Sedan vi jobbade med boken för något år sedan har jag nog inte ens tagit ett glas vin till helgmiddagen. Jag vill inte gå ut och säga att det är okej att göra det, det finns många som åker dit på att ta ett litet glas, beskriver han i sin självbiografi som släpptes 2016.

Annons

Christer Sjögren stoppad från kyrkan

Något som varit stort i Christer Sjögrens karriär är den kyrkliga musiken, hans första andliga skiva blev stor succé. Julmusik har också alltid legat honom varmt om hjärtat.

– Jag upptäckte att musiken får en annan dimension i kyrkan, säger Christer Sjögren till NWT.

Det var dock inte självklart för Christer att sjunga i kyrkan, särskilt eftersom vissa kyrkor inte ens släppte in honom.

– Jag kommer inte från något kristet hem så jag var tveksam först, tänkte att jag säkert skulle få skit för det. Och när jag började sjunga i kyrkorna var jag inte välkommen överallt men det ändrades när man såg att kyrkorna fylldes med folk, säger Christer Sjögren och tillägger:

– Jag är inte ateist, men jag känner att det finns mycket här i livet som är starkare än en själv. Det finns så mycket vi inte förstår. Jag tror inte på en gud som styr allt från ett moln i himlen, men jag känner en andlighet – inte minst i naturen.

Annons

Christer Sjögrens besked för framtiden

Nu närmar sig julen med stormsteg och för Christer brukar det betyda; fullt upp med spelningar och julkonserter. Så är dock inte fallet i år. I år ska han njuta av en ledig jul – utan några spelningar.

Även om det inte blir några julshower och Vikingarna inte turnerar lika mycket som de brukade så betyder det knappast att de tänker lägga ner.

– Jag har ju stått på scen sedan jag var 18 år så en viss rutin har jag naturligtvis fått för att orka... Men det är i själva verket den stora musikaliska kraften i musiken som är drivkraften – att få möta publiken, att få känna deras förväntan, glädje och entusiasm inför att åter få höra våra låtar. Det bär mig fram, sa Christer till Hemmets journal tidigare i somras.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Annons