LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögren om att gå i pension: Kan inte hålla på i all evighet

13 nov, 2023 
Christer Sjögren
Christer Sjögren och hans Vikingarna är ute på sin allra sista turné.
Samtidigt avslöjar Christer i en intervju med Kristianstadsbladet hur han ser på att själv gå i pension.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med Christer Sjögren, 73, i spetsen har bandet haft en lång och framgångsrik karriär. Men nu är dansbandet ute på sin absolut sista turné, runt om i Norden.

I en intervju med Kristianstadsbladet berättar Christer om karriären, och hur han ser på att gå i pension.

Christer Sjögren om sista turnén med Vikingarna

Det var år 2004 som Vikingarna först bestämde sig för att pausa turnéerna efter en avskedsfest i Arvika. Därefter dröjde det hela tolv år tills vi fick se bandet återförenade igen.

– Det var en fråga som återkom under flera år, och vi tackade konsekvent nej. Det kändes helt enkelt som en alldeles för stor apparat att starta upp igen. Men så presenterade Thomas Deutgen ”Tack för dansen” och planen på att vi skulle spela tillsammans igen – bara för en kväll, säger Christer och fortsätter:

Annons

– Det var ju så roligt att återupptäcka hur många hits vi hade. Sedan, när pandemin kom, fick vi stänga ner butiken ett tag, men nu kör vi i alla fall den här fantastiska turnén.

Christer Sjögren om att gå i pension: ”Inte ens jag kan hålla på i all evighet”

The Final Tour, som turnén heter ska vara Vikingarnas sista. Men Christer avslöjar att många vill se de fortsätta.

– Vi har fått förfrågningar som gäller nästa år också. Det var en del som aldrig hanns med på grund av pandemin, så diskussioner om 2024 pågår. Men, ja visst är detta finalturen. Vi är ju pensionärer.

Till sist svarar artisten på hur han ser på sin egna karriär, och hur länge han vill fortsätta.

– Bäst att vara realist. Inte ens jag kan hålla på i all evighet. Men jag stänger inga dörrar. Jag känner stor glädje, ödmjukhet och tacksamhet över att fortfarande få uppleva mötet med publiken. Varje kväll på scenen blir jag påmind om att vi faktiskt har uträttat något. Musiken betyder så mycket för människan.

FOTO: Karin Törnblom/TT / TV4Play

Annons