Christer Björkman portad från SVT: "Får inte komma tillbaka"

Han har jobbat med "Melodifestivalen" i 16 år och är kanske Sveriges mest kända profil i schlagersammanhang. Men under gårdagen stoppades Christer Björkman från att komma in på sin arbetsplats på SVT.

Schlagergeneralen Christer Björkman, 60, har jobbat på SVT i 16 år, främst med “Melodifestivalen” och två gånger med “Eurovision Song Contest“. Men bara för att man råkar vara producent för Sveriges största tv-program, är det inte säkert att man alltid är välkommen in på sin arbetsplats.

Det var efter ett möte på tisdagen som Christer Björkman nämligen låstes ute från tv-kanalen. På Instagram rapporterar artisten och SVT-programledaren Sarah Dawn Finer, 35, om dramat.

“Hade möten igår från morgon till kväll angående “Så ska det låta”. Väl på SVT mötte vi Christer Björkman i receptionen som jag inte träffat på närmare ett år, där han stod och väntade på att bli insläppt”, skriver Sarah Dawn Finer på Instagram.

Christer Björkman hade nämligen suttit i ett möte och en mötesdeltagare hade glömt sin mobiltelefon i rummet. Schlagergeneralen tog då mobiltelefonen och sprang efter dess ägare ut – men glömde i all hast att ta med sitt passerkort, som behövs för att ta sig in på SVT och sin egen mobil.

Och trots att Christer Björkman må vara känd för en stor del av svenska folket släppte vakterna inte in honom i huset igen.

“Christer hade (för första och sista gången på 16 år på Svt no doubt) i all hast, glömt att ta med sin passerbricka och mobil ut för att lämna telefonen, och då får man INTE komma tillbaka in genom dörrarna”, skriver Sarah Dawn Finer och fortsätter:

“Han behövde då skriva ut en besöksbricka och ringa någon i redaktionen som fick komma och lösa ut honom (vilket var svårt utan sin mobil), så det gjorde jag åt honom såklart. Vaktbolaget tar i alla fall sitt jobb på största allvar. Inga undantag. Heja dom!! Public service är fullkomlig Fort Knox”.

LÄS MER: Samir drabbad av obotlig sjukdom: ”Jag kan bli blind”

LÄS MER: Så förändrades Anna Books sexliv efter ”Biggest loser”

Foto: IBL