LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Björkman om sexövergreppet: "Påverkade mig många år"

30 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Som 16-åring utsattes Christer Björkman för ett sexuellt övergrepp av en manlig skådespelare. Nu talar schlagergeneralen ut om den svåra händelsen.
Annons

Christer Björkman, 60, är känd som hela Sveriges schlagergeneral och har ansvarat för Melodifestivalen hela 17 gånger. Utöver det har han också varit med som artist, bland annat 1992 när han kammade hem segern i tävlingen med låten “Imorgon är en annan dag“.

Men när Christer Björkman nu ger ut sin självbiografi ”Generalen” är det inte bara de glada stunderna med schlagern som skildras. I boken berättar han nu också om en händelse i sitt liv som han tidigare inte pratat mycket om. Som 16-åring utsattes han för ett sexuellt övergrepp av en manlig skådespelare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var ju första gången som jag hade sex med en man. Det var inte så jag tänkte att det skulle gå till. Det påverkade mig under ganska många år, hur länge det är svårt att veta. Det är inget jag tänker på, säger Christer Björkman i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

SVT-profilen valde efter övergreppet att inte berätta det för sin familj. I stället lämnade han Borås bakom sig.

– Det är en del av varför jag lämnade Borås. För att bli hel behövde jag hitta fler som var som jag. Det fanns inte så många som var öppna i Borås. Jag behövde hamna i miljöer där det var naturligt. Där människor levde så, säger han.

Christer Björkman berättar att övergreppet för 44 år sedan har satt djupa spår i honom.

– Jag tror att det påverkade hur jag förhöll mig till sex ganska länge, säger han.

Foto: IBL

Annons