ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Chris O'Neill träder fram efter alla år – tänker om inför flytten

01 jun, 2023 
Sveriges nationaldag närmar sig med storsteg för kungafamiljen.
Några som inte har varit i Sverige på flera år under nationaldagen är prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Som flyttar till Sverige i augusti.
Men lagom till den stora dagen kommer även prinsessan Madeleine och Chris O'Neill fira högtiden i Sverige.
Annons
Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

2023 är ett händelserikt år för den svenska kungafamiljen. I år är det extra mycket som ska hinnas med för familjen, då kungen firar 50 år på tronen och drottningen fyller 80 år i slutet av året. Prinsessan Madeleine och hennes familj ska dessutom flytta hem till Sverige efter flera år i USA.

Makarna flyttar till Stockholm i augusti, lagom till den svenska skolstarten.

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytt hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt när nyheten kom ut.

Prinsessan Madeleine bekräftar nya uppdraget – efter nyheten om flytten till Sverige

I våras kunde även Madeleine bekräfta att hon tackat ja till ett nytt uppdrag i Sverige. Hon ska nämligen bli beskyddare Millesgården på Lidingö. Det berättade hon i ett inlägg på Instagram.

Annons

Med stolthet och glädje har jag tackat ja till att bli beskyddare av Millesgården – museet med konstnärshem, antiksamling och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm.”, skrev hon då och fortsatte:

Millesgården är en fridfull plats som jag tycker mycket om att besöka när jag är hemma i Sverige. Bland Carl Milles skulpturer och porlande fontäner finner jag inspiration och glädje

Det är inte bara jubileer och flytt som tar upp kungafamiljens schema. Även högtidliga dagar som nationaldagen är fullspäckade. Sveriges nationaldag närmar sig med stormsteg och nu kan vi mötas av nya besked rörande prinsessan Madeleine och Chris O'Neill – att de kommer besöka Sverige tidigare än augusti.

Chris O'Neill träder fram efter alla år – tänker om inför flytten

I ett meddelande till Hänt bekräftar hovet att prinsessan och Chris närvarar vid firandet av Sveriges nationaldag den 6 juni.

Annons

”Prinsessan Madeleine och Herr O’Neill närvarar vid högtidlighållandet av Sveriges nationaldag på Skansen samt Nationaldagsmottagningen på Nordiska museet.”

Planen är fortfarande att paret ska flytta till Sverige i augusti men de gör ett extra besök innan flytten. Det är inte ofta Chris O'Neill är med på firanden eller högtidliga dagar. 2020 och 2021 satte coronapandemin käppar i hjulet för prinsessan Madeleines medverkan på nationaldagsfirandet i Sverige. Även 2022 närvarade inte Madeleine på nationaldagen.

FOTO: TT

Annons