LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför saknas prinsessan Sofia vid prins Carl Philips sida – hovet bekräftar

31 maj, 2023 
Simon Lundh
Carl Philip och Sofia
Prins Carl Philip besökte tillsammans med kungen en operaföreställningen.
Nu avslöjar hovet varför prinsessan Sofia saknades under kvällen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Kungafamiljen har ständigt ett hektiskt schema. Om det inte är tillställningar så dyker delar av familjen upp på diverse galor och tillställningar. I år är det extra mycket som ska hinnas med för familjen, då kungen firar 50 år på tronen och drottningen fyller 80 år i slutet av året.

En av de tillställningar som familjen har besökt var premiärföreställningen av Manon den 26 maj på den kungliga operan i Stockholm. På bilderna syns kung Carl Gustaf, 77, tillsammans med sin son prins Carl Philip, 44. Något som kungafamiljen visade upp på Instagram.

”Under fredagskvällen besökte Kungen och Prins Carl Philip Kungl. Operan för premiärföreställningen av sir Kenneth MacMillans Manon.”, skriver kungafamiljen på sitt Instagram konto.

Därför saknades prinsessan Sofia vid Carl Philips sida

I kommentarsfältet under bilden dyker frågan upp var drottning Silvia, 79 och prinsessan Sofia, 38, höll hus under tillställningen. Drottningen befann sig vid tillfället i sin hemstad Heidelberg i Tyskland där hon blev tilldelad titeln hedersmedborgare under en ceremoni.

Annons

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättade om drottningens resa.

"Hon ser mycket fram emot att åka och är tacksam över den här hedersbetygelsen hon får av sin hemstad."

Nu bekräftar hovet för Hänt varför prinsessan Sofia inte dök upp på den kungliga operan.

”Prinsessan Sofia hade andra åtaganden.”

Prinsessans Sofia tårar under Polarpriset

Det är dock inte första gången som kungafamiljen delar upp sin tid mellan olika evenemang och det är inte alltid som alla i familjen syns vid samma tillfälle.

Nyligen var stora delar av kungafamiljen på gala. När Polarpriset gick av stapeln den 23 maj. Delar av kungafamiljen var på plats däribland kungen, drottningen, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och även kronprinsessan Victoria, 45.

Under kvällen blev det märkbart känsligt för Sofia som fällde en tår. Det var när den estniske tonsättaren Arvo Pärt skulle prisas. Samtidigt spelades en av Arvos stycke Spiegel im Spiegel.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons