Chris Kläffords känslokollaps – tårarna efter Idol-vinsten

Hurra! Sverige har fått en ny Idol-vinnare. Klockan 22.45 stod det klart att Chris Kläfford tog hem segern i den direktsända finalen från Globen.

Idol 2017 har fått en vinnare! Efter en otroligt jämn final där det var hopplöst att förhandstippa vem som skulle gå vinnande ur striden av Chris Kläfford, 28, och Hanna Ferm, 17, så stod det till slut klart – det blev Chris Kläfford.

Han har sedan dag ett hyllats av både tittare och jurymedlemmar och har pekats ut som förhandsfavorit. Trots att han levt under favoritpress hela säsongen kom beskedet om att han vunnit som en smärre chock för Lindesbergskille. I TV4:s direktsändning kunde man se hur han förlorade fattningen och fick tårar i ögonen. Något som fick programledaren Pär Lernström oroligt att avbryta vinnarintervjun på scen:

– Hur går det?, frågade han Chris som tvingades ta stöd mot sina knän.

Vinnaren lyckades dock samla ihop sig och ta sig upp på scenen för att framföra vinnarlåten “Treading water”.

– Tack som fan, sa Chris i TV4:s Idol Extra efter finalen.

Båda finalisterna hyllades av juryn efter sina framträdanden och utsågs som värdiga vinnare. Och Anders Bagge höll inte igen när han talade om Chris.

– Chris är en av de bästa sångarna vi tagit fram de senaste decennierna, han är helt otrolig, hyllade jurymedlemmen Anders Bagge efteråt.

Under finalen valde Chris Kläfford att öppna med en egen version av Mumford and Sons ”I will wait”. Därefter sjöng han John Lennons “Imagine” som tittarna hade röstat fram inför finalen – ett uppträdande han fick stående ovationer för.

– Sverige har gjort ett utmärkt val de har valt en låt där du får visa hela ditt register. Det här var magiskt, sa Anders Bagge.

Hanna Ferm startade kvällen med Kelly Clarksons “Stronger”, och fick efter det än en gång göra sin version av Gnarls Barkleys “Crazy”.

Båda finalisterna framförde dessutom vinnarlåten “Treading water”.

Stort grattis önskar vi på Hänt!

FOTO: TV4