LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Chocken under inspelning av Bonde söker fru – Linda Lindorff i förlossningsdrama: ”Skakade”

22 maj, 2018 
Lina Arvidsson
Linda Lindorff Bonde söker fru TV4
Linda Lindorff skulle besöka Simon, en av bönderna som ska medverka i årets Bonde söker fru. Då fick hon sitt livs chock när hon hamnade mitt i en kalvförlossning.
Annons

Programledaren Linda Lindorff, 46, är i full färd med förberedelserna inför den kommande säsongen av TV4:s Bonde söker fru. Årets bönder har nu fått sina kärleksbrev från de sökande och ska här med välja vilka brevskrivare de vill träffa under sommarens inspelning.

Linda Lindorff dokumenterar sina möten med bönderna och vad som händer bakom kulisserna flitigt på sina sociala medier. När hon kom till Öland här om dagen för att hälsa på bonden Simon, 26, fick hon sitt livs överraskning. En av Simons kor höll precis på att föda.

Simon var mitt i en kalvförlossning när jag kom till gården – och när jag kom in i ladan han bad mig snabbt slita på en overall hjälpa till. Jag gjorde som han sa och plötsligt stod jag där – och var med och förlöste en kalv!”, skriver Linda Lindorff i ett inlägg på Instagram.

Hon berättar att kon kämpat i flera timmar för att få ut kalven, och att Simon till slut fick hjälpa kon. Och från Lindas håll fanns det inga tvivel. Hon tvekade inte utan kastade sig in för att hjälpa till.

Annons

När kon krystade hjälpte vi till och drog – tills den kom ut! Jag var både chockad och överlycklig på samma gång. Mina händer skakade och tårarna rann”, fortsätter hon.

När kalven äntligen kom ut i världen var den frisk och stark till både Simons och Linda Lindorffs stora lättnad.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Programledaren skriver att Simon var lugn och kunnig under hela förlossningen. Själv blev Linda Lindorff orolig över att kalven skulle kvävas, och hon och Simon drog med alla krafter för att få ut kalven för att förhindra just det.

Efteråt satt vi där bredvid kalven med blod och sekret på händerna, ja även i ansiktet, med en alldeles varm liten blöt nyfödd kalv och kände oss alldeles fullkomligt lyckliga! Bland det finaste jag varit med om”, skriver Linda Lindorff.

Här är alla bönder i Bonde söker fru 2018:

FOTO: Ibl, Instagram

Annons