Chockbeskedet: Det blir prins Harrys nya namn

Prins Harry om kungafamiljen
Prins Harry har gjort sitt första offentliga framträdande sen landsflykten från Storbritannien – och budskapet var tydligt. – Kalla mig Harry.
Annons

Skandalen var ett faktum när prins Harry och hertiginnan Meghan meddelade på Instagram att de kommer ta ett steg tillbaka från sina kungliga titlar. Chocken var total – inte minst för drottning Elizabeth som fick ta del av nyheten via sociala medier.

Annons

Som svar valde drottningen att ta ifrån det kungliga paret rätten till deras apanage. Vidare kommer Meghan och Harry tvingas betala tillbaka den generösa summa som getts till paret för renoveringen av deras hus i Storbritannien. Men under veckan kom ytterligare ett chockbesked från hovet. Från och med 31 mars är Harry och Meghan varken prins eller hertiginna.

“Har gjort det väldigt tydligt”

Men trots att beskedet lamslagit Storbritannien  verkar prins Harry ta beskedet med ro. När Harry under onsdagen gjorde sitt första offentliga framträdande sedan han och hans hustru meddelade att man planerar att bli ekonomiskt oberoende, och flydde landet, hade han gjort det tydligt att han inte längre vill förknippas med det brittiska kungahuset.

Annons

Istället för den pompa och ståt som vanligen kommer med prinsens framträdande presenterades han kort och  enkelt:

–Han har gjort det väldigt tydligt att vi bara ska kalla honom för Harry. Så, mina damer och herrar, ge en varm skottsk applåd för Harry!

Anledningen för framträdandet var prinsens lansering av sitt miljövänliga resebolag Travalyst.

Kritiseras för engagemanget

En av anledningarna som Meghan och Harry uppgett ligga bakom beslutet att lämna kungahuset är att de själva vill kunna bestämma vilken typ av välgörenhet de ska engagera sig i. Paret har många gånger talat om sitt brinnande intresse för klimatfrågor och redan några veckor efter att de klivit ut ur Buckingham Palace stod det klart vilken typ av välgörenhet som man kommer att ägna sig åt.

Annons

Det blev då offentligt att Meghan kommer att göra rösten till en Disney-film för att samla in pengar till att rädda Afrikas utrotningshotade elefanter.

Trots det har både Meghan och Harry flera gånger kritiserats för sina flygvanor då paret bland annat flög privatjet tre gånger på åtta dagar under sommarens semester.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…