LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carolina Klüft nära att bryta ihop i Nyhetsmorgon – berättar vad som hänt

10 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Carolina Klüft i nyhetsmorgon
Carolina Klüft gästade nyligen Nyhetsmorgon.
Under besöket delar hon sin sorg och starka oro kring barnens framtid.
– Det känns i magen, säger hon i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins DanielBrand logo
Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins Daniel

Den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft har efter sin succékarriär inom friidrott sadlat om och kämpar nu för barn och ungas hälsa genom sin roll i den ideella organisationen Generation pep.

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep och Carolina Klüft har fått en roll som verksamhetschef i organisationen.

Nyligen gästade hon Nyhetsmorgon där hon delade sina känslosamma tankar kring sitt arbete och barnen hon kämpar för.

Carolina Klüfts känslosamma ord om barnen

Man förstår att arbetet med barnens hälsa är något som ligger Carolina varmt om hjärtat när hon berättar om sitt arbete. Det är med sorg och nära till gråt hon berättar att barn i ekonomisk utsatthet drabbas hårt i sin hälsa och hon känner starkt att samhället sviker barnen.

Annons

– Det känns i magen ännu mer när man ser hur barn i ekonomisk utsatthet drabbas hårt i sin hälsa och sina förutsättningar att komma till en meningsfull fritid eller få hälsosam mat serverad vid bordet. Vi sviker så många barn som inte får sina rättigheter tillgodosedda.

– Våra barn är 100 procent av vår framtid, nu är det dags att dra i nödbromsen, forsätter hon.

Karolina Klüfts beslut om sina egna barn

Carolina Klüft är själv mamma till tre barn och sedan 2007 är hon gift med stavhopparen Patrik Klüft. Barnen Laleh, 8, Amie, 5, och Nova, 3 syns aldrig på parets sociala medier. Beslutet att inte visa barnen har paret tagit gemensamt då de båda värnar om barnens integritet.

– Jag vill inte att de ska vara offentliga innan de ens vet vad det är. Min äldsta förstår att jag har vunnit guld och att jag är känd. Att jag får skriva autografer och ställer upp på bild är en del av hennes vardag. Jag frågar Laleh om hon tycker att det är jobbigt och det är väl skräcken, att de ska få lida för min historia, mitt kändisskap och mina framgångar, har hon berättat för Femina.

FOTO: TV4

Annons