ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carolina Klüfts tunga hälsobesked – skadan efter förlossningen: ”Ont”

25 maj, 2023 
Gustav Motte
Carolina Klüfts tunga hälsobesked – skadan efter förlossningen
Carolina Klüft är en av Sveriges största idrottsstjärnor.
Nu öppnar 40-åringen upp om förlossningen – och skada som orsakade trauma.
– Det gör fruktansvärt ont, säger Klüft till Femina.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Äventyrslysten ko jagas av cowboy på motorvägenBrand logo
Äventyrslysten ko jagas av cowboy på motorvägen

2012 var den framgångsrika friidrottskarriären över för Carolina Klüft, 40.

På meritlistan efter karriären finns elva mästerskapsmedaljer, bland annat OS-guld och flera VM-medaljer. Klüft skriver in sig i historieböckerna som en av Sveriges största – och mest hyllade – idrottsstjärnor.

Men 40-åringen har inte dragit ner på pulsen. I dag arbetar hon som verksamhetschef för organisation Generation Pep, som startades av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

I dag har organisationen 10 anställda.

I privatlivet finns maken, och tidigare stavhopparen, Patrik Klüft, 45, och barnen barnen Laleh, 8, Amie, 5, och Nova, 3. Familjen bor i Järvsö i Hälsingland.

– Vi trodde inte att vi skulle bo i Stockholm på sikt och testade Järvsö när jag var föräldraledig med mellersta barnet och trivdes väldigt bra. På vintern har vi nära till skidbacken och på våren när jag landar i Järvsö har jag mina åtta minuter på cykel hem där jag ser älven, bergen och korna på vägen. Naturen har alltid varit en viktigt del av min återhämtning, även som idrottare, har Carolina Klüft berättat tidigare, något Hänt Nyheter har rapporterat om.

Annons

Avslöjar traumatiska förlossningen

I en intervju med Femina öppnar nu Carolina Klüft upp om sina förlossningar. En upplevelse som kan beskrivas som traumatisk – eftersom 40-åringen har pressat sin kropp till det yttersta som idrottsstjärna.

För Femina berättar Klüft om skadorna som påverkade hennes förlossningar.

– Jag känner av det i ryggen, men jag tror att det är lika mycket förlossningsrelaterat. Jag har knäckt svanskotan tre gånger, vid varje förlossning på näst sista krystvärken när huvudet ska passera förbi svanskotan och det varit för tajt. Det gör fruktansvärt ont. De första två gick det tillbaka hyfsat men efter tredje känner jag fortfarande av det om jag sitter, säger Carolina Klüft och fortsätter:

– Jag har levt på min fysik länge men nu när man fyllt 40 går det väl bara utför. Nu börjar nedmonteringen.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons