Carolina Gynnings ursäkt efter bråket med Leif GW Persson

Carolina Gynning ber om ursäkt för vad hon skrev på Instagram under vinbråket med Leif GW Persson.
Efter att ha fått sitt vin sågat av Leif GW Persson gick Carolina Gynning till attack i sociala medier. I ett inlägg på Instagram gav hon en rejäl känga tillbaka. Nu har Carolina raderat inlägget och ber om ursäkt för orden hon skrev.
Annons

Det var i en intervju med Svenska dagbladet som Leif GW Persson, 74, fick frågan om vad han tycker om kändisviner. I hans svar sågade han Carolina Gynnings, 40, rosévin som han beskrev som ”förskräckligt”.

Annons

– Ofta är roséviner för söta, läskeblask, party-party, nä. Jag drack ett som var förskräcklig: Caroline Gynnings rosé. Det var hemskt. Jag kan tänka mig att det riktar sig till en publik med tonåriga tjejer. Men jag skäms inte för mina egna, jag har ju valde dem själv, sa han till tidningen.

När Carolina Gynning såg Leif GW:s offentliga sågning gick hon till attack i sociala medier. I ett inlägg på Instagram förklarade att Leif GW Persson inte hade koll på fakta.

Annons

”Tack Leif GW Persson för din utförliga recension om mitt ’rosévin’ som inte existerar. Jag har aldrig haft något rosévin och kommer aldrig göra ett”, skrev Carolina i ett inlägg på Instagram.

Som avslutning fortsatte hon kritisera med några vassa ord – riktade till Leif GW:

”Att ge ut ett kändisrosévin i dag känns ju lika hett som ditt bukfett”.

Carolina Gynning raderade inlägget

Carolina Gynnings inlägg blev uppmärksammat, och flera kritiserade henne för hur hon uttryckte sig. Efteråt valde Carolina Gynning att radera inlägget. Ett beslut som hon förklarade för Expressen under söndagen:

– Det blev så mycket tråkiga kommentarer med fel fokus. Det var ju han som började vara taskig mot mig, sedan blev det bara fel fokus på hela grejen. Om folk missuppfattar kan jag lika bra ta bort det, sa hon till tidningen.

Annons

Hon förklarade även att hon var fortsatt irriterad på Leif GW Perssons uttalande, men medgav också att hennes formulering inte var helt och hållet genomtänkt.

– Det var dumt att skriva någonting om hans mage, men jag gjorde det som en ironisk grej. Man ska inte kommentera någons utseende, men jag blev så irriterad över att han kommenterade att dom som köpte mitt vin var ungdomar som inte hade koll. I den kommentaren tycker jag han gick till personangrepp på mig, och därför blev jag riktigt irriterad, förklarar hon.

Enligt Leif GW Persson bottnar sig bråket med Carolina i ett blindtest som han nyligen utförde på en rad viner, där Carolina Gynnings var ett av vinerna som var med i kategorin rosévin. De hårda orden om hennes vin står han fast vid, och vill inte be om ursäkt för sitt uttalande om vinet.

– Vad det här vinet har med mitt bukfett att göra förstår jag inte, för hon kan ju orimligt använt mitt bukfett till att smaksätta det, för det hade jag upptäckt i så fall. Hade hon gjort det hade det i alla fall inte blivit sämre, för det var det jävligaste vin jag har druckit, säger han till Expressen.

Carolinas offentliga ursäkt efter vinbråket

På Instagram story går nu Carolina Gynning ut med en offentlig ursäkt, och förklarar att det hon gjorde inte var rätt.

Annons

”Okej det var dumt av mig att kommentera GW:s vikt, det gör man inte. När man gör fel ska man be om ursäkt”, skriver hon och fortsätter:

”Däremot blir jag genuint upprörd över hans sätt att ständigt ta sig friheter att själv offentligt kränka människor. Jag har inget rosévin, så att ljuga för att få pr för sitt egna rosévin känns inte fräscht. Har man inget gott att säga kan man hålla tyst om det tycker jag”.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…